Taaaa Ramazan-ı şerif te annemlerin geldiği iftarda yapmıştım ama tarifini vermek şimdiye kısmetmiş:)
İlk olarak ablamda içmiştim bu çorbayı çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir lezzet.
MALZEMESİ:
haşlanmış nohut
haşlanmış buğday
haşlanmış mısır
dereotu
taze nane
maydanoz
tuz
zeytinyağı
yoğurt
YAPILIŞI:
Bir gece önceden ıslatılmış nohutları ve buğdayları ayrı tencerelere alıp yumuşayana kadar pişirin.
Buğdayları çok fazla pişirmeyin ki lapa gibi olmasınlar.
Haşlanmış buğday ve nohutları suyuyla birlikte aynı tencereye alalım.İçine haşlanmış tane mısırları ekleyelim.
Bir kapta yoğurdu çırpalım ve yavaşça buğday-nohut-mısır üçlüsünün içine karıştıralım.
Maydanoz,taze nane ve dereotunu ince ince kıyalım ve çorbamızın içine katalım.
Tuzunu ayarlayalım.
Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim.
Eğer kıvamı çok koyu olursa biraz sulandırabilirsiniz ama çorbamızın özelliği koyu kıvamı.
( Çorbamızı yoğurt ekleyince kaynatmıyoruz.
Ve soğuk servis yapıyoruz.
Aslında zamanı değil ama servis yaparken içine buz parçaları da atabilirsiniz.
Çorbamız ablamın blogunda da var ben zaten tarifi ondan almıştım bakmak için buraya tıklayın. )
Eline sağlık yazınferahlatıcı olur..bugn bendesıcağını ve pirinçlisini yaptım..pirinci haşladıktan sora içinebir yumurta ve ikikaşık unkoyduğum yoğurduçırparak pişmişolan pirinçlerin azerine ekliyorum..nane ve tereyağıyla servis yapıyorum ..biliyorsundur belki:))bilmiyorsan denemeni tavsiye ederim ..kış çorbası
YanıtlaSilEsra abla öncelikle blogumu ziyaret ettiğiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilbahsettiğiniz çorba yayla çorbası diye geçiyor sanırım,eşimde ben de çok seviyoruz kışın sıklıkla yaparım ben de, yazın onuda soğuk yapıyorum öylede çok güzel oluyor...