Allah muhtaç etmesin ama enginarı hiç sevmem.Ve bugüne kadar da ne ağzıma sürdüm ne evime soktum.
Taa ki eşim diyet yapmaya başlayıp dışarda zeytinyağlı enginar yiyip;
--sen neden enginar pişirmiyorsun bana, bak çok faydalıymış! diye başımın etini yiyene kadar.
Hatta geçen market alışverişine gidince almış geldi suyun içinde temizlenmiş enginarları.
Dedim ya hiç sevmem diye o yüzden nasıl pişirildiğini bile bilmiyordum ama Emine Beder yetişti sağolsun:))Böylece ilk enginarda evime girmiş oldu...Ehhh bu kadar yazdım hoş siz aslında biliyorsunuzdur ama ben yine de tarifini vereyim:))
Önce küp doğranmış soğanları z.yağında kavurun
sonra küp doğranmış havuçları
ve küp doğranmış patatesleri kavurun.
Üzerlerine limonsuyunda beklettiğiniz enginarları dizin.
En son üzerlerine bezelye ekleyin.
2,5 su bardağı kaynar suyu
1 tatlı kaşığı şeker
yarım limon suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Altını kapatmadan 10 dakika önce tuzunu ayarlayın.
1 tatlı kaşığı unu yarım kahve fincanı suda ezin ve enginarların üzerine dökün.
5 dakika sonra altını kapatın.
Servis tabağına önce enginarları alın,sonra sebzeleri üzerlerine paylaştırın.En son üzerini dere otu ile süsleyip soğuk servis yapın.
Enginarı yaptım,burada tarifi yayınladım,ama yedim mi:
HAYIR yine yiyemedim :))
eline ağlık canım,
YanıtlaSilbu şeklde pişirildiğinde bende pek yemiyorum ama benim görümcem yapıyo, onun yaptığı şekilde olursa doyamıyorum yemeye... benim gibi et obur birinin bunu sevmesi gerçekten tuhaf:) dereotunu hiç yemem ama enginara görümcem koymuş hiç etkilemedi, yapılışıda çok kolay çok bol soğanı zeytinyağında kavuruyo sonra enginarları 4'e bölüyo, zaten ufak oluyo onların orta kısımlarından yapıyo oda,yarım limon sıkıyo üstüne,1 çaybardağı su ekleyip kısık ateşte pişiriyo üstüne enson doğranmış dereotu ekliyo ben onun soğanlarına bayılıyorum bol soğanlı olması bayaca lezzet katıo galiba, hafif ekşimsi hamur gibi yumuşacık pişmiş olunca ben çok sevdim:)
ben hiç bir şekilde yiyemiyorum:) eşim istedi böyle yapmamı dışarda hep böylesini yemiş çünki,eğer bir daha alırsa senin verdiğin tarife göre pişireyim bari birde öyle denesin:)
YanıtlaSil