Uyandığım gibi girdim ben de yanına bi yandan kahvaltıyı hazırladım bir yandan annemin açtığı yufkaları balkona serdim.
Kahvaltıdan sonra kuruyan yufkaları başladık kesmeye.
Yani aslında annem ayarladı çogunu ben kesdim dermişim öhöm öhöm:))
bunlar kurumuş halleri sonradan aklıma geldi fotograf çekmek.
annesi kurumuş yufkaları önce ikiye
sonra dörde katlar
ve 2 parmak genişliğinde keser.
kızı da işte böyle ince ince keser:))
bir yandan keserken fotoğraflamayı da unutmaz :))
sonra da kanapelerin üzerine kuruması için serilir...
ve sonra da taze taze pişirilir.
Şimdi anneciğimden erişte hamuru tarifi:
5 kilo un
her 1 kilo için 5 yumurta
toplamda 25 yumurta(merak etmeyin yumurta kokmuyor koksa zaten ben asla evime sokmam)
1,5 lt süt
işte bu kadar.
Akşam dedesi,dayıları,yengesi,kuzenleri gelince taze taze pişirilir.
(yani biz öyle yaptık o akşam)
Pişirilmiş eriştemiz de bizim memleket usulü
(sinop)
Servis yapacağınız kaba ceviziçi serpin üzerine haşlanmış eriştenin bir kısmı boşaltılır.
Arasına yine bol ceviziçi serpilir.
Üzerine kalan erişte konulur ve yine bol ceviziçi serpilir.
Ve üzerine eritilmiş boltereyağ gezdirilir.
Hıımmm çok nefis oluyor canım çekti şimdi:)
ellerinize sağlık nefis görünüyo,çokta güzel kesmişsiniz incecik incecik becerikli hatunlar:)
YanıtlaSilteşekkür ederiz tugbacım beraber yeriz inş.
YanıtlaSilellerinize sağlık cnm kendime iş buldum sayenizde bugun hemen yapıcagım
YanıtlaSilkolay gelsin o zaman :)
YanıtlaSilŞimdi canım erişte çekti, nerden bulcam gerçek ev yapımı erişteyi? akşama yemeye geliyorum fatmacım, dur nuranı da çağırayım:)
YanıtlaSilvalla gel canım erişte değil de allah ne verdiyse yapar yeriz :)
YanıtlaSilerişte annemin kanapelerin üstünde biraz daha kurumayı bekliyorda:)))
ya aslına bakarsan, sen yer bitirirsin diye getirmedim dermişim:))
Şİmdi canım erişte çekti, nerden bulcam gerçek ev yapımı erişteyi? Sen pişirmeye başla akşama yemeye geliyorum fatmacım, dur nuranı da çağırayım, erişte partisi var:)
YanıtlaSil