MALZEMELER:
Hamur için:
2,5 çay bardağı su
50 gr margarin
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
Krema için:
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
500 ml süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 paket çikolata sosu
YAPILIŞI:
1.Su,margarin ve 2 tatlı kaşığı şekeri kaynatın.Un ve nişastayı kaynayan karışıma tek seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin.
2.Hamur soğuyunca mikserin karıştırma uçlarıyla yumurtaları tek tek yedirin ve kabartma tozunu ekleyin.
3.Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim.200 derece de kapağını açmadan 25-30 dakika pişirelim.
4.Krema için bir kaba,un ve 1 su bardağı şeker koyup karıştırın.Limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Altını kapatınca içine vanilya ve margarini ekleyip soğumaya bırakın.
5.Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
6.Bezeler soğuyunca ikiye ayırıp içine krema koyalım.Servis tabağına alıp çikolata sosu dökerek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...