Merhabalar sevgili arkadaşlar, bu güzel ve güneşli pazar gününde eminim keyifler yerindedir.
Bu gün size kısa bir ses verip belki tüm aileniz bir arada iken yapmak isterseniz diye bir de fırında hamsi tarifi vereceğim.
Ben hamsiyi en çok tavada kızartmasıyla seviyorum, anneciğim çiçek gibi diziyor hamsileri tavaya sonra çıtır çıtır sesler eşliğinde ohh mis gibi kızarıyorlar. Tabii kokusu o an çok lezzetli geliyor ama sonra her yeri bolca çamaşır suyundan geçirip temizlemek gerekiyor.
İşte bu durumda hamsileri tava yerine fırında kızartmak devreye giriyor, kokusu o kadar çok çıkıp sizi günlerce yormuyor.
Çocukluğumda annem bir de fırında buğulamasını yapardı ve ben maalesef yiyemezdim, hamsinin buğulanmış hali çocukluğumdan beri midemi bulandırırdı.
Annemin ben de yiyebileyim diye getirdiği çözümlerden biri bu fırında kızartma.
Bu kadar laf söz yeter diyerek hemen pratik tarifine geçiyorum.
Fırında Hamsi
Malzemesi:
1 kilo hamsi
bolca mısır unu
üzerine gezdirmek için zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Hamsileri ayıklayıp bol suyla yıkayalım.
Süzgeçe alıp suyunu süzdürelim, tuzunu ekleyelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamsileri dizelim.
Üzerine bolca mısır unu serpiştirelim ve zeytinyağını gezdirelim.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Ben hamsilerin üzerine bir de patates ve soğan dilimleri diziyorum, böyle de çok lezzetli oluyor.
Ben bunu pişirdiğim akşam çok fazla kızarmasını beklemeden, eşim çok açım deyince çıkarmak zorunda kaldım. Siz biraz daha fazla fırında tutarak kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Hadi bakalım yapacak olanlara kolay gelsin. :)
Mutlu pazarlar diliyorum.
benimde canim cekiyor ,annem der ki denize kar dusmeden -yani soguklar baslamadan hamzi lezzetlenmezmis...soguk havalari bekliyim az daha :)
YanıtlaSileline saglik
Bekle o zaman ablam anne sözü dinle :)
SilEllerine sağlık canım, ennn sevdğim balıktır hamsi, ama şu sıralar çok küçük oldukları için istavrit veya palamut tercih ediyoruz, bugün palamut yaptım ben de, tereyağlı ve tavada :)) Ama hamsinin yerini hiçbiri tutamaz gibi.. Çok öpüyorummmmmm...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım, benim de en sevdiğim balıkların başında hamsi geliyor.
SilAsıl senden balık tarifleri almak lazım canım, size de afiyetler olsun. :)
Ben de seni çok öpüyorum canım, Allaha emanet ol.
Hımmm süper bir görüntü. Ailecek en sevdiğim balıktır HAMSİ. Karadenizli olunca paluk yemeden olmi da :)) Havalar biraz daha serilediğinde bol bol pişen tek şey balıktır bizde.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok öptüm..
Teşekkür ederim, ben de karadenizin incisi Sinop'luyum, sanırım sizinle hemşeriyiz. :)
SilKesinlikle balıksız olmaz, zaten sağlık için haftada 2 kez yemek lazımmış.
Sevgilerimle...
Tam da burnuma hamsi kokuları gelirken hiç olmadı şimdi bu yazı:)
YanıtlaSilAkşama hamsi yapmak vacip oldu, nefis görünüyor..