5.01.2010
AŞURE |
MALZEMELER:
1,5 su bardağı aşurelik buğday(akşamdan ıslatılmış)
1/2 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
1/2 su bardağı kurufasulye (akşamdan ıslatılmış)
1/2 su bardağı kuru üzüm
7-8 kuru incir
10-15 kuru kayısı
1 su bardağı kadar fındık içi
1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz
2 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
kuş üzümü
dolmalık fıstık
yerfıstığı
1-2 çorba kaşığı nişasta(arzuya göre)
YAPILIŞI:
1.Buğdayı,nohutu,kuru fasulyeyi birkaç su yıkayıp suyunu süzelim.
2.Aşurelik buğdayı kaynar su ile akşamdan ıslatalım.
3.Ayrı kaplarda nohut ve kuru fasulyeyi de akşamdan soğuk su ile ısalatalım.
4.Ertesi gün nohut ve fasulyelerin ıslatma sularını süzüp ayrı tencerelerde haşlayalım.
5.Buğdayları bir tencerede üzerine sıcak su ile yumuşayana kadar haşlayalım.
6.Haşlanan nohut,kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencere alalım.Üzerleriene yeterince sıcak su ilave edelim.
7.İçine şekeri,rendelenmiş portakal kabuğunu,doğranmış kayısı,fındık içi ve kuru üzümleri ilave ederk ağır ateşte özleşeip kıvamlanana dek arada bir karıştırarak kaynatalım.(Bu arada suyu veya şekeri az gelirse azar azar sıcak su ve şeker ilave edelim.)
8.Aşureyi ateşten almadan önce dolmalık fıstık,kuş üzümü ve doğranmış incirleri ilave edip bir taşım daha kaynatalım.(bu arada isteğe göre 1-2 çorba kaşığı nişastayı 1/2 su bardağı su ile ezerek ileve edebilirsiniz.)
9.Aşureyi kaselere boşaltıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk yada sıcak servis yapın.
(tarif Emine Beder 'e ait.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bulunan dosya içeriğini göster
Yeniden yönlendiriliyor !doctype>
Yeniden yönlendirilmek üzeresiniz
Daha önce burada olan blog artık şu adrestedir: http://www.benimdunyam05.com/google62ffe7153a1bd3ce.html.
Yeniden yönlendirilmek istiyor musunuz?
Bu blog Blogger’da barındırılmıyor ve spam, virüs ve diğer k
Ne emine bederi ayol bu benim annenim 35 yıllık tarifi, kesin o da annemden almıştır:)
YanıtlaSililahi Esracım çok komiksin :)))
YanıtlaSiliftarda ben de yediğiniz aşue bu tarife göre hazırlanmıştı....