Deneyin asla pişman olmayacaksınız.
Biz pasta kursumuzda yaptık mımmmmmm öyle lezzetliydi ki, parmaklarımızı yedik neredeyse.
Kurs kalabalık, çeşit bol, ama kalıp küçük olduğu için çok ince dilimler düşüyor payımıza, maalesef tadına doyamadım o yüzden.
Nasıl ama nefis görünüyor değil mi?
MALZEMESİ:
Hamur malzemesi:
3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ (yumuşak)
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üst malzemesi:
400 gr. labne
1 kutu krema
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 vanilya
4 yumurta
Vişne sosu:
2 su bardağı vişne
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Hamurun yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurulur.
Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayılır.
Üzeri iyice bastırılır.
Üst malzemesin yapılışı:
Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
Aklar sert beyaz köpük olana dek mikserle çırpılır.
Yavaş yavaş şeker ilave edilir.
Yumurta sarıları ilave edilir.
Krema ve labne ilave edilir.
Krema ve labne ilave edilir.
Un ve vanilyası da eklenip biraz çırpılır.
Hamurun üzerine boşaltılır.
170 dereceli fırında pişirilir.
Vişne sosunun yapılışı:
Vişneler ve şeker tencerede iyice kaynatılır.
Sonra blenderdan geçirilir.
Nişasta su ile ezilir.
Vişnelere ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Fırından çıkan soğumuş ve kalıp içindeki cheesecake in üzerine dökülür.
1 gün buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
- Cheesecake yaparken çatlamaması için ısıya dayanaklı bir kaba su koyarak beraber fırınlanır.