Merhaba;
Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık, artık takvimler 2013 yılını gösteriyor.
Ne yalan söyleyeyim 2012 yılını hiç sevmemiştim, maddi manevi birçok sıkıntılar yaşadığımız bir yıldı.
Umarım o günleri aramayız...
Bu yıla tatlı başlangıç yapmak istedim, aslında biraz da kendimi sorumlu hissettim tarif yazmak için :)
İnstagram'da (benimdunyam05) daha çok paylaşım yapıyorum bu tatlı da onlardan biriydi, geçtiğimiz günlerde tarifi sorulunca üzerinden fazla geçmeden yazmak istedim.
Bu yıl da yine pasta kursuna gidiyorum, bu sefer sipariş çalışıyoruz, bir nevi atölye diyebiliriz yani.
Ayrıca teneffüslere poğaça-börek-tatlı yapıp satıyoruz.
Bu tatlıyı da ilk günlerde yapmıştık.
Ben daha önce ablamda yemiştim bu tatlıyı, çok beğenmiştim.
Ondan tarif alarak ben de denemiştim ancak tepsiden kaldırırken bayağı bir zorlanmış ve ablamı yardıma çağırmıştım. Sanırım şeklinin çok düzgün olmamasından ötürü fotoğrafını çekmemişim ya da çektim ama eski makinede kaldı diye düşünüyorum, hatırlayamıyorum. Çünkü üzerinden 2 yıl falan oldu :)
Uzun lafın kısası çok lezzetli hafif bir sütlü tatlı.
Padişah Lokumu
Malzemesi:
1 litre süt
2,5 çay bardağı un (büyük bardakla)
50 gr. kakao
2,5 çay bardağı şeker
Ara malzemesi:
1 poşet krem şanti
180 gr. süt
Yapılışı:
Bir tencereye unu, kakaoyu, şekeri ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Fırın tepsisini ıslatıp kremayı döküp üzerini düzeltelim.
Krem şantiyi sütle çırpalım, ılıyan kremanın üzerine dökelim.
Buzdolabında bir gece veya birkaç saat bekletelim.
Servise yakın önce ortadan (enlemesine) ikiye bölelim.
Sonra ince uzun dilimler yapalım.
Her dilimi rulo şeklinde sarıp bol hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.
- Kremayı kaynayınca ocaktan hemen indirmiyoruz, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
- Krem şantinin üzerine dilerseniz biraz toz fıstık serpiştirebilirsiniz, hoş bir görüntü olacaktır.
pekii, en alta, muhallebiyi yaymadan önce hindistan sevizi döksek daha iyi olmaz mı?
YanıtlaSilÖyle yaptığınız zaman Hindistan cevizi nemli tepsiye yapışıp kalabiliyor düzgün bir görüntü için sonradan Hindistan cevizine bulamak en iyisi :)
Silenfes görünüyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık :))
Teşekkür ederim, şirinem. :)
SilSevgilerimle.
Fatmacım, sen nerelerdesin bakalım? özletiyorsun kendini.. son zamanlarda hep yapmayı üstediğim ama bi türlü cesaret edemediğim bi tarif yazmışsın, ellerine sağlık, inşallah birgün deneyip becerirsem yayınlarım bloğumda :) daha sık yaz, bu arada minik paşam seni görmek istiyormuş haberin olsun teyzesi.. :)
YanıtlaSilSorma Dilekcem, daha yeni cevaplıyorum yorumları, ancak zaman bulabildim.
SilBu yıl biraz fazla yoğunum, işler, kurslar, dersler, derken pek fazla boş vaktim olmuyor. Bulduğum boş zamanlarda da bir süredir ihmal ettiğim kitaplarımı okuyorum.
Seni çok özledim, hele minik paşayı bir türlü görmeye gelemedim, mahcubiyetim çok :(
İnşallah en kısa zamanda görüşürüz, çok öpüyorum.
Allaha emanet olun.
o ne görüntü yaaaa.
YanıtlaSilhiç yemedim bilmiyorum.
not aldım.
geçen pazarki yazımda adın vardı okumuşsundur herhaldeee.
:)
hadi ama 2013 senin için daha iyi olsun o zaman.
:)
Görüntü gibi tadı da süper, tavsiye ederim mutlaka. :)
SilSana yazdım diye hatırlıyorum, ben o yazıyı göremedim blogunda.
İnşalllah hepimiz için güzel olsun. :)
Sevgili blogerım yaptım bu tarifi
YanıtlaSilçok güzel oldu:)Ellerine, emeğine sağlık.
2013 ten ne ,neler bekliyorsan Rabbim
bütün güzelliklerini çıkarsın önüne..DİLEK
Canım, senin bu yorumun var ya, o kadar çok hoşuma gitti ki, çok teşekkür ederim.
SilRabbim benim için istedikleriniz ve yaptığınız duaların kat kat fazlasını sizlere versin.
Sevgilerimle.
180 gr sut nrkadar acil cevaplarsaniz sevinirim
YanıtlaSilbizde kurstayapmıştık bunu harika oluyor herkese tavsiye ederim altına hindistan cevizi serpilir yazmamışsın bizim hocada spatulayı ıslatın demişti tepsiyideğilde.
YanıtlaSil