Yemek kursundan bir tat daha geliyor.
Daha önce Emine Beder'de görmüştüm bu çöreği, muçari diye geçiyordu adı.
Pek fazla mısır unu sevmediğimden denemeyi hiç düşünmemiştim.
Yemek kursunda yapılınca tadına bakma imkanım oldu, ben çok beğendim çerkes yöresine ait olduğunu bilmiyordum.
Ben özellikle kahvaltılara daha çok yakışacağını düşünüyorum.
Şimdi evde bir kangal sucuk ve diğer malzemeler herşey hazır sadece yapacak kişiyi bekliyor :)
MALZEMESİ:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 kangal sucuk
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 kabartma tozu
3 kuru soğan
tuz. karabiber, nane
YAPILIŞI:
Soğanlar yemekli doğranır, sıvıyağda kavrulur,küçük doğranan sucuklar eklenip biraz daha kavrulur.
Baharatları eklenip altı kapatılır.
Yumurtalardan bir sarı ayrılıp kalanlarına yoğurt ilave edilip mikserle çırpılır.
Unlar ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
Ilıyan sucuklu içte eklenip harmanlanır.
Dikdörtgen borcam yağlanır, unlanır ve hamur borcama dökülür.
Ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür, 170 ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- sucukları yarım kangal değil de bütün olarak kullanırsanız çok daha lezzetli oluyor, yoksa içinde büyüteçle sucuk aramak zorunda kalırsınız :)
- 1 su bardağı sıvıyağı soğan ve sucukları kavurmakta kullanılıyor tarife göre, o gün kursta öyle kullanıldı, dilerseniz sucukları kendi yağında, soğanları da sucuğun yağında kavurabilirsiniz. o zaman sıvıyağı diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz.
- bence sucukların yağını düşünerek sıvıyağ ölçüsünü biraz azaltabilirsiniz,daha hafif olacaktır.
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilselam,
YanıtlaSilgörüntü süper kokusu da öğledir tahmin ederim tam diyet bozduran cinsden yani ellerine sğlık ilk fırsat da deneyeceğim...
bende yapmıştım bu tarifi emine bederin kitabindan
YanıtlaSilhem bu şekilde hemde sosislisini
ben sosisli olanı daha çok sevdim :)
eline sağlık olsun
Ahh ne kadar zarifsiniz ziyaretiniz beni de mutlu etti jestiniz bir başka mutlu etti:))
YanıtlaSilHediye almak çok güzeldir hiç gereği yok gerçekten:))Teşekkür ederim..
İKİZ ANNESİ teşekkür ederim canım.
YanıtlaSilNİLERK kesinlikle miss gibi de kokuyordu, ahh ahhh şu
diyette olmasam kaç kez yapacaktım hem de :((
bu arada bloguma hoşgeldiniz, güzel yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.
MUHABBET SOFRASI hıımmm sosislisini de denemek lazım eminin o da çok güzel olmuştur, size de çok teşekkür ederim blogumu ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için.
ZEYNEP olur mu canım, ben uzun zamandır bekliyordum 200.cü izleyicimi. Size kısmetmiş demek ki, adresini mutlaka bekliyorum,küçük ama beni hatırlayacağın ve hatırladıkça bana dua edeceğin bir hediye, umarım sen de beğenirsin...
ellerinize sağlık bu tarif benim favorilerim arasında yerini alacak..
YanıtlaSilsevgiler
"Çerkes yöresi" neresi?
YanıtlaSilMİSS KOKULU DEFNEM çok lezzetli bir çörek oluyori favorilerin arasına girmeyi gerçekte hak ediyor :)
YanıtlaSilsevgilerimle.
ADSIZ böyle hitap etmek hiç hoş olmuyor zahmet edip adınızı yazsaydınız keşke.
Çerkesler geçmiş zamanlarda kafkasyadan göç etmiş bir halk.Çerkes yöresi derken çerkesler yurdumuzun heryerine yayılmışlardır, kayınvalidemde çerkes kökenlidir ve Düzcelidir.