Pages

15.05.2011

2 AYRI TAVUKLU SALATA

Yemek kursundan iki yeni tavuklu salata tarifi geliyor,
Biri tavuklu papatya salatası, 22 nisandaki kurstan.
Diğeri ise bu hafta yaptığımız mantarlı tavuk salata.


Bu tavuklu papatya salatası, yani üst süslemesi papatya oluyor.
Mümkünse süssüz alayım canım çünkü o gördüğünüz papatyalar yumurtadan yapılıyor.
Alt tavuklu kısmı çok güzel ama üstü için aynı şeyi söylemem mümkün değil.
Kusuruma bakmayın ama yumurtayı yiyemediğim için bu kadar kesin konuşuyorum, Ferahnaz hocanın bize yazdırdığı orijinal tarifi vereceğim size.Ben şahsen yumurta falan koymayacağım, bırakayım benimkisi papatyasız olsun, siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz.

Tavuklu Papatya Salatası için 

MALZEMELER:

12 adet tost ekmeği
1 tavuk göğsü
1 iri but
5 su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı mayonez
tuz
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet yumurta

YAPILIŞI:

Tavuk etleri haşlanıp didiklenir.
Yumurtalar haşlanıp sarı ve beyazları ayrılıp ince ince doğranır.
Tost ekmeği dilimleri küp küp doğranıp yoğurt, mayonez, sarmısak, rendesi karışımının içine atılır.(1 su bardağı yoğurt ekmekler atılmadan ayrılır)
Borcama ıslak ekmekler yerleştirilir.
Tavuk etleri üstüne konulur.
Ayrılan yoğurt üzerine dökülür.
İnce kıyılan maydanozlar üzerlerine serpiştirilir,maydanozların üzerine yumurtalar papatya şekli verilerek süslenir.


İkinci lezzetimiz ise mantarlı tavuk salata.


Cuma günü yemek kursunda yaptığımız salatamız.
Tadı güzeldi, mantar sevmeyen arkadaşlar için bir miktar mantarsız ayırdık.
Bu salatamızın özelliği ise kalıba boşaltılıp ters çevrilmesiymiş.
Eğer verdiğim tam ölçülerle bu salatayı yapacaksanız yoğurdu az geliyor benden hatırlatması.

Mantarlı tavuk salatası için 

MALZEMELER:

2 tavuk but
2 tavuk göğsü
1 paket mantar
200 gr. kornişon turşu
1 su bardağı ceviziçi
1/2 demet maydanoz veya dereotu
8 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
tuz, kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

Tavuk etleri haşlanır, küçük küçük didiklenir,yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarmısakla karıştırılır.
Mantarlar doğranır ve kendi suyuyla haşlanır.
Kalan malzemeler ince ince doğranır hepsi tavuk etiyle karıştırılır.
Az yağlanmış kek kalıbına boşaltılır.
1-2 saat buzdolabında bekletilir.
Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...