Pages

14.05.2011

KAYBOLAN YORUMLAR ve PEYNİRLİ PAZI SARMA

Blogger daki  bakım nedeniyle baştan son postlarımız kayboldu, sonra geri geldi ama bu sefer de yorumlar uçup gitti.Twitterda yorumları geri getirmeye uğraştıklarını ve haftasonuna kadar düzelebileceği açıklamasını yapmışlar.İnşallah deyip bekliyoruz artık.Ama artık bloggerın da suyu ısındı, zaten digitürk yüzünden iyice gerildik, şimdi ise bakım nedeniyle kumanda panelimize erişemememiz, postlarımızın kaybolması, sonra geri gelmesi, birden yorumların kaybolması ve hala geri gelmemesi ve bunların bakım nedeni ile diye açıklamaları.Ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım...


Neyse bu tatsız meseleleri bir yana bırakayım, size müthiş bir lezzet tanıtacağım.
Eğer hala denemediyseniz mutlaka yapın,vazgeçemeyeceksiniz emin olun :)


Peynirli pazı sarmasını yemek kursunda yaptık, o kadar lezzetli oldu ki parmaklarımızı yedik.
Çok farklı bir lezzet, bir o kadar da lezzetli...
Pazarda pazı aradım geçen hafta, ben geç gidince kalmamış maalesef alamadım, ama aklımda perşembeye kadar marketten alıp yapayım diyorum tabi tazesini bulursam.Genelde kart kart oluyor marketlerdeki sebzeler.
Sarılmayan küçük pazı yapraklarını ve saplarını da bol soğan ve domatesle kavurduk onları da afiyetle mideye indirdik.
Hadi şimdi tarifine geçelim:

MALZEMESİ:

1 kg. pazı
150 gr. ince bulgur
350 gr. beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
1/2 demet  reyhan
50 gr. domates püresi (veya 1 kaşık salça )
3 adet domates 
3 adet sarmısak
tuz, karabiber
yoğurt

YAPILIŞI:

Pazı yaprakları ayıklanıp, yıkanıp  sıcak suda 4-5 dakika bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır.Naneler ve reyhanlar yıkanıp ince kıyılır.
Peynir, bulgur, soğan, nane, karabiber  ve tuz  karıştırılır.
Pazı yaprakları sarılır.
Sarmalar fırın kabına yerleştirilir.
Domatesler küp küp doğranır, domates püresi (veya salça) ve zeytinyağı karıştırılıp  üstüne dökülür.
175 derecede pişirilir.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp servis yapılır.


Sonrada afiyetle misss gibi mideye indirilir :))

2 yorum:

  1. Çok doğru söyledin canım ciddi ciddi can sıkıcı olmaya başladı:(

    Tarifin güzel görünüyor ellerine sağlık benim gonca pazı yese keşke :)

    YanıtlaSil
  2. hepimiz derdi aynı:((

    pazı sarma çok nefis oluyor, ben de pek sevmem ama bu bambaska birşey oluyor çok lezzetli, pazı olduğunu söylemeyin anlamayacaktır :)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...