Pages

18.04.2011

PASTA HAFTASI 5: YEŞİL PASTA (ISPANAKLI PASTA)

Bir tarif daha geliyor yeme kursundan ve bu pasta tarifimizle pasta haftamızı noktalıyoruz.


Yaklaşık olarak 6 - 7 yıl öncesinin pek meşhur pastasıydı ıspanaklı pasta,
bilmeyenleri daha önce yemeyenleri bir güzel kandırırdık fıstıklı pasta diye :)
Aynı espriyi kursta da yaptık, daha önce yememiş bir arkadaşımız geç geldi, pastayı ikram ettik nasıl beğendin mi fıstıklı pastayı, diye sorduk.
O da çok beğendim dedi, bizde aslında o pastanın ıspanaklı pasta olduğunu söylediğimizde şaşırdı eğer ıspanaklı olduğunu başta söyleseydik muhtemelen yemeyecekti :)
Bu hafta yapıldı bu pastamız sıcağı sıcağına yazıyorum yani, arkadaşlarımız bu pastayı yaparken ben de perde pilavı yaptım en kısa zamanda onu da ekleyeceğim.

MALZEMESİ:

Keki İçin:

3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un

Krema İçin:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin

Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Küçük bir tencerede yağ eritilip, un kavrulur, süt ve şekeri eklenip krema pişirilir.
Ispanaklar kendi suyunda haşlanıp blenderdan çekilir.
Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kalan malzemeler ve püre halindeki ıspanaklar karıştırılır ve yağlanmış unlanmış kalıba dmkülür.
170 derecede pişirilir.
Kek ılıyınca ortadan ikiye kesilir.
Ortasından biraz kırıntı ayrılır.
Ilıyan krema ortaya sürülür, üst taban yerleştirilir.
Çırpılıp soğutulan krem şanti ile üzeri sıvanır.
Kek kırıntıları ile süslenir.
Bir kaç saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.

17.04.2011

PASTA HAFTASI 4: EKLER PASTA

Bu tarifimiz yemek kursundan geliyor.


Ekler pastamızı yemek kursunda değerli iki arkadaşımız yaptılar.
Taaa 25 martta yapılmıştı, o zamandan beri yayımlanmayı bekliyordu, kısmet pasta haftamızaymış.

MALZEMESİ:

Hamur İçin:

100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta

Krema İçin:

500 gr. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 vanilya
limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:

100 gr. bitter çikolata
100 gr. nutella

YAPILIŞI:

Tencereye yağ,su ve tuz konulur.
Kaynayınca un birden boşaltılır, sürekli karıştırılarak 7-8 dakika pişirilir, altı kapatılır.
Ilıyınca yumurtalar tek tek kırılıp mikserle hamura yedirilir.
Yumuşak bir hamur hazırlanır.
Krema torbasına doldurulur, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkılır.
170 derece ısılı fırında kapağı hiç açılmadan kabarıp kızarana dek pişirilir.
(soğuyana kadar fırından çıkarılmayacak, kapak hiç açılmayacak.)

Krema malzemeleri küçük bir tencerede pişirilir.
Çikolata ve nutella beraber, benmari usulü eritilir.

Soğuyan ekler hamuru boydan kesilir, içine krema doldurulur, üzerine çikolata sürülüp soğutulup servis yapılır.


PASTA HAFTASI 3: MEYVALI 3 KATLI YAŞ PASTA

Pasta haftamızın 3. günü, 3. tarif ve de 3 katlı pasta :)

En son davetimde yaptığım pasta, aslında bu tarifle pasta haftasını bitirecektim ama yemek kursunda da ekler ve ıspanaklı pasta yapınca hepsini aynı hafta da yayınlamak istedim.
Şimdi ayrıntılı olarak pastamızın yapım aşamalarını ve püf noktalarını yazacağım.


Öncelikle çileğin azizliğine uğradım üzerine jöleyi sürünce suyu aktı, görüntü tamamen bozuldu :(
Hani dondurulmuş falan olsa anlayacağım suyunun akmasını ama taze çilekten nasıl böyle bir şey oldu anlamadım, çok üzüldüm ama nazar boncuğu olsun dedim artık olan oldu çünki.
Bir de genelde pastayı en son masaya servis yapacağım zaman getirdiğimde fotograflıyorum, o zaman da zor oluyor biraz aceleye geliyor istediğim gibi fotoğraflayamıyorum.
Hele de dilim pastanın fotografı hiç ama hiç hoşuma gitmedi, 
görüntüyü düzeltebilmek için bayağı bir kesip biçmek zorunda kaldım.
Belki daha iyi bir görüntü olabilirdi ama o gün için ancak bu kadar yapabildim.
Eminim siz verdiğim bu tarifle çok daha muhteşem görüntüler elde edeceksinizdir.
Tad konusunda kesinlikle emin olabilirsiniz.
% 100 en özel pastaneden alınmış gibi bir tad.

Pandispanyanın tarifi Kadıköy İsmek yemek kursunun hocası Filiz hanıma ait.
Filiz hanımın kendi elleriyle yapıp süslediği pastanın tarifi için arkadaşımın bloguna buradan buyurun.

MALZEMESİ:

Pandispanya İçin:

 (28 cm kalıp için )

8 yumurta
8 çorba kaşığı şeker
8 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta

Krema İçin:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1-2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 

Üzerine :

1 poşet krem şanti
1 yemek kaşığı vanilyalı soğuk pasta jölesi
1 küçük paket tart jölesi

Süslemek İçin:
muz, kivi, çilek vs. 

Pastayı Islatmak İçin:

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

YAPILIŞI:

Önce temiz bir kapta  yumurtaların akları bir fiske tuz yardımıyla güçlü bir mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır.( en az 5-6 dakika)
Başka bir kapta yumurtaların sarıları şekerle birlikte güçlü bir mikserle çırpılır ( en az 5-6 dakika)
Çırpılmış sarılar ve beyazlar birbirine karıştırılır.
Un, kabartma tozu, nişasta iki kez elekten geçirilerek yumurtaların üzerine elenir.
Tahta bir kaşık yardımıyla havalandırılarak karıştırılır.
28 cm'lik pasta kalıbına boşaltılıp ılık fırında 170 derecede pişirilir.
Piştikten sonra fırından çıkarılıp bir kenarda soğumaya bırakılır.

Krema için bir tencereye sütü, nişastayı ve unu ekleyip topaklanmaması için karıştırılır, içine şekeri de ilave edilip ocağın altı yakılır.Çırpma teliyle sürekli karıştırılır.
Koyulaşıp üzeri göz göz olana dek pişirilir, altı kapatılıp içine vanilya ve tereyağı ilave edilir.


Soğuyan pandispanyamız kalıbından çıkarılıp 3 parçaya ayrılır.
Her katı bir fırça yardımıyla portakal suyuyla ıslatılır.
Kremanın yarısı ortadan başlayarak eşit bir şekilde sürülür.
Üzerine dilediğiniz meyvalardan konulur.
( ben bir katına sadece çilek, diğer katına sadece muz kullandım)
Kesik pandispanya parçası üzerine oturtulur.
Kalan krema yine ortadan başlayarak eşit bir şekilde yayılır.
Arzu ettiğiniz meyvalar yerleştirilir.
Son pasta katı üzerine kapatılır.
Krem şanti poşetin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve pastanın her yeri krem şantiyle kaplanır.
Vanilyalı soğuk pasta jölesi 1 çorba kaşığı su ile inceltilerek düzgün bir şekilde pastanın üzerine yayılır.
Kalan meyvalardan pastanın üzerine konulup kararmaması için tart jölesi (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış) ortadan başlayarak üzerine dökülür.
Bir gece buzdolabında bekletilip ertesi gün servis yapılır.


  • yumurtalar mutlaka oda ısısında olmalı, aklara sarılardan bulaşmaması gerekiyor,
  • unu ve nişastayı ne kadar çok elerseniz o kadar güzel kabarır,
  • mutlaka unlu malzeme tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır,
  • un elendikten sonra eğer pandispanya çökerse hiç fırına koymayın, çünki kabarmaz,
  • kalıba pandispanya hamurunu boşaltınca bir kaç kez kalıbı tezgaha vurun, pandispanyanın içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın, daha güzel kabarması için,
  • tart jölesi meyvaların kararmaması için kullanılır, eğer meyvalı yapmayacaksanız kullanmayın.






15.04.2011

PASTA HAFTASI: 2. ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Pasta haftamızın 2. tarifinde çikolatalı cheesecakemiz var.


Çikolatalı cheesecake, kulakları çınlasın Nazmiye yengem çok güzel yapar.
Biz tarifi yengemden aldık, o internetten almış ama nerden aldığını hatırlayamadı,
orijinal tarif daha farklı petibör bisküviden yapılıyor.
Tam markette petibör alırken aradığımda yengem -öyle pek güzel olmadı en güzel burçak bisküvilerden oluyor, dedi.Ben de hemen elimdeki petibör bisküviyi bırakıp burçak aldım.
Ve size kendi yaptığım tarifi vereceğim.
Bu arada ben yine üzerine çikolatalı soğuk jöle kullandım, size orijinal tarifdeki çikolatayı vereceğim.

MALZEMESİ:

Alt Taban İçin:

2 paket burçak veya yulaflı bisküvi ( ben her ikisinden de birer paket kullandım)
100 gr. tereyağ

Kreması İçin:

2 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

200 gr. çikolata 
1 su bardağı krema 

veya

2-3 çorba kaşığı çikolatalı pasta jölesi
2-3 çorba kaşığı su (inceltmek için)

YAPILIŞI:

Bisküviler robotta parçalayıp bir kaba alınır,üzerine erimiş tereyağı dökülüp karıştırılır.
Pasta çemberinin altına yağlı kağıt serilip fırın tepsisinin içine alınır.
Bisküvili karışım pasta çemberine konulup elimizle iyice bastırılır.
Krema için bir kaba yumurtalar kırılıp şekerle birlikte karıştırılır.
Un, labne peynirleri,yoğurt ve vanilya eklenip çırpılır.
Bisküvili karışımın üzerine dökülüp 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu için, krema bir tavada kaynatılır,kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, üzerine hemen çikolatalar eklenip karıştırılır.
Ilıması için 5 dakika beklenir.
Çikolatalı karışım çemberin içindeki pişmiş kekin üzerine dökülür.
eğer soğuk pasta jölesi kullanacaksanız 2-3 yemek kaşığı soğuk jöleyi 2-3 yemek kaşığı su ile inceltip pişmiş kekin üzerine dökülür.
Soğuması için bir gece buzdolabında bekletilir.
Servis yapmadan önce tabandaki yağlı kağıt dikkatlice alıp servis tabağına konulur. 
Pasta çemberinden çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.

Üzerine çizgiler yapmak için, 1 yemek kaşığı vanilyalı soğuk pasta jölesi 1 yemek kaşığı su ile inceltilerek kaşıkla çikolatanın üzerine dökülür kürdanla dilediğiniz şekilde çizgiler çekilir.



14.04.2011

VE PASTA ZAMANI...1. ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Bu haftayı pasta haftası ilanı ediyorum, belki biraz geciktim ilan etmekte ama, zararın neresinden dönülse kardır.
İlk olarak burada ki çikolatalı pastanın tarifiyle başlayacağım.

Sonra da sırayla komşulara yaptığım cikolatalı chessecake ve en son da geçtiğimiz günlerdeki davetten 3 katlı meyvalı pastanın tarifini vereceğim.


Pastamızın yapımını Olcay ablayla birlikte yaptık. 
O da Kadıköy İsmek yemek kursuna gidiyor. Beraber her iki kursta yapılan  tarifleri  bir pastada birleştirdik, bizim kursta yaptığımız pandispanyayı, onların kremasını denedik.
Bir gece öncesinde saatlerce uğraştık, sonunda bittiğinde uğraştığımıza değmişti.
Tabi ki böyle profesyonel pasta denemesini ilk kez yaptığımız için( üst kreması sebebiyle) ufak tefek hatalarımız oldu.
Üstteki krema ise özel pastacı kreması.
Bir iki ay önce Kadıköy'de açılan pasta marketten almıştım, soğuk jöle diye geçiyor adı.
Sadece çok az suyla incelterek kullanıyorsunuz, özelliği orada, tıpkı hazır pastalar gibi görünümü daha canlı ve daha güzel oluyor.
Ben sizlere bizim yaptığımız gibi orijinal tarifi vereceğim, siz üst pastacı kreması yerine başka bir krema kullanabilirsiniz.Çikolatalı sos veya benmari üsülü eritilmiş çikolata vs.

MALZEMESİ:

PANDİSPANYA:

6 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

ARA KREMASI:

3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çorba kaşığı kakao 
yağ yerine çikolata  veya nutella

ÜST KREMASI:

1 poşet krem şanti
çok az kakao
3 yemek kaşığı çikolatalı soğuk jöle
3 yemek kaşığı vanilyalı soğuk jöle

YAPILIŞI:

İlk önce oda ısısındaki yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.
Akları bir fiske tuz ilavesiyle kar haline gelene dek çırpılır.
Şeker ve yumurta sarıları da ayrı bir kapta çırpılır.
Yavaşça birbirlerine karıştırılır.
İki kez elenmiş un ve nişastalar tahta kaşıkla karıştırılarak yumurtalara yedirilir.
Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına dökülüp 170 ısılı fırında kapağı açılmadan pişirilir.
Fırından alınıp soğutulup ortadan ikiye kesilir.
Krema için bütün malzemeyi bir tencereye alıp pişirilir,
Altı kapatılınca içine yağ yerine bitter çikolata eklenir( biz evde olmadığından nutella ekledik) ve mikserle yumuşak bir kıvam olana dek çırpılır.

Krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır, içine hafif rengini döndürmesi için kakao eklenip çırpılır.

Pastanın kesik yüzeyleri bir bardak neskafeyi ve bol şekerli suyla ıslatılır.
Ara kreması ortadan başlayarak her tarafına eşit yayılarak şekilde sıkılır.
(arzu ederseniz içine meyva dizebilirsiniz vişne vs.)
Üst parçası üzerine oturtulur.
Pastanın üstü ve yanlarına krem şanti kaplanarak astar yapılır.
Çikolatalı soğuk jöle bir-iki yemek kaşığı su ile inceltilerek pastanın üzerine ve yanlarına incecik sürülür.
Vanilyalı soğuk jöle de bir-iki yemek kaşığı su ile inceltilerek pastanın üzerine dilediğinizce şekil vermek için kullanılır.
Bizim gibi birkaç yerine damlatarak kürdanla şekil verebilir veya ortadan başlayarak yuvarlak şekilde sıkarak sonra kürdanla yine çekebilirsiniz. 

  • yumurta aklarına hiçbir şekilde sarılarını karıştırmayın mikserin gücüne bağlı en az 5 dakika çırpın
  • pandispanyanın güzel kabarması için yumurtaların mutlaka oda ısısında olması ve unun birkaç kez elenmesi gerekir
  • kremada yağ yerine çikolata kullandık (veya nutella) eğer güçlü bir miksere rağmen hala kıvamı çok katıysa biraz süt ilave edebilirsiniz.biz mecburen sütü fazla tuttuk çünki benim mikserim fazla güçlü değildi
  • biz üst çikolatalı pasta jölesini çok yoğun olarak kullanmıştık, eğer ince bir kat sürülürse daha düzgün bir görünüm elde edilebilir





10.04.2011

PEMBE RÜYA (PANCAR SALATASI)


Benim çok sevdiğim bir salata.
Rengi, tadı, görüntüsü, lezzeti harika.
Size tavsiyem misafirlerinize yaparken elinizi korkak alıştırmayın malzemeyi booool tutun, çünki çok lezzetli olduğu için çabuk tükeniyor :)
Bana da arkadaşım aynı şeyi söylemişti, sözünü dinledim 2 kilodan yaptım, hatta keşke daha fazla yapsaydım dedim.
Daha önce çiğ olarak salatasını yapıp tüketiyordum pancarı, sonra arkadaşımda  pişmiş şeklini yediğimde daha çok hoşuma gitti.
Çiğ olarak yaptığım pancar salatasının tarifini buraya eklemişim isterseniz bakabilirsiniz.


MALZEMESİ:

kırmızı pancar
sarımsak 
yoğurt 
tuz
dereotu
ceviziçi


YAPILIŞI:

Özellikle ölçü vermiyorum,gelen misafirinize göre ayarlayabilirsiniz.

Kırmızı pancarlar güzelce yıkanır ve düdüklü tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
Kabukları soyulup rendelenir.
Servis yapacağınız zaman içine yoğurt,tuz, dereotu ve az miktarda ceviziçi ekleyip karıştırılıp servis yapılır.


  • Normal tencerede biraz uzun sürüyor haşlanması, o yüzden düdüklü tencere tercih ediyoruz.
  • Sulanmaması için herşeyini kenarda hazır bekletin, servis yapacağınız zaman karıştırın.
  • Süzme yoğurt kullanırsanız sulanmayı en aza indirmiş olursunuz.


8.04.2011

FIRINDA KREMALI KUMPİR (Ayşegül abladan)


Geçtiğimiz hafta davetimden bir gün önce yemek kursundaydım.
Bana neler yapacağımı sordular, ben de saydım işte şunları şunları, bir de kumpir yapacağım dedim.
O zaman yemek kursunda çok sevdiğim Ayşegül abla bak sana nefis bir patates tarifi vereceğim bunu mutlaka yap çok leziz oluyor dedi.
O gece yaptım hemen ve sonuç gerçekten de mükemmel oldu.
Herkes çok beğendi tabii en başta ben bayıldım bu lezzete.

MALZEMESİ:

6-7 haşlanmış patates
1 kutu krema
1 kaşık tereyağ (arzuya göre)
8-10 sosis
1 kutu mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 küçük kavanoz dilimlenmiş yeşil zeytin
1 küçük kavanoz dilimlenmiş siyah zeytin
kornişon turşu
tuz, karabiber
bol  miktarda rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesler sıcakken rendelenir, içine bir kutu krema,arzuya göre tereyağ, tuz, baharatlar eklenip yoğrulur.
İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyip karıştırılır.
Borcamın altı tereyağla yağlanır ve patatesler borcama alınıp üzeri düzeltilir.
170C ısılı fırına konulur üzerleri hafif pembeleşince fırından çıkarılıp bolca rendelenmiş kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır.
Kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlanır.
Fırından alınıp dilimlenerek servis yapılır.

  • ben kumpir yapacağım diye malzemeyi ona göre almıştım ve hepsini patatese karıştırdım.Siz içine dilediğinizi koyabilirsiniz.



7.04.2011

VE SON DAVETİMDEN...BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KIRMA BÖREK

Önceki postta belirtmiştim geçtiğimiz haftalarda misafir ağırlamıştım.
Kimler olduğunu belirtmeyeceğim, sevdiklerim ve beni sevenler vardı.Hatta süpriz misafirlerim geldiler, çok sevdiğim bir dostumun yanında çok kısa bir süre bile olsa, evime konuk oldular, beni onurlandırdılar.
Çok keyifle hazırlandım o güne, bir gün öncesi yemek kursum, ondan önceki günü ise mantı günümüz olmasına rağmen...
Ben çok keyif aldım o günden,umarım misafirlerimde benim gibi keyif alarak ayrılmışlardır evimden..
O güne gelen-gelemeyen bütün misafirlerime sevgilerimi gönderiyorum.
Bu postu dört gözle bekliyorlar aslında tarifleri almak için :))
Sözü kısa kesiyorum ve artık masamızın fotoğraflarına geçiyorum:


farklı açılardan masamızın genel görünüşü


alttaki foto da ışık vurmuş camdan kusura bakmayın :(



Neler hazırlamıştım bir hatırlayayım, çaktırmayayım da fotoğraflara bakınca hatırladım :)

Beşamel soslu tavuklu kırma börek
Kremalı fırında kumpir
Pembe rüya ( pancar salatası )
Çikolatalı kokostar
veeee
 3 katlı meyvalı yaş pasta


Fotolarını tek tek yayımlamayacağım tarif verirken ekleyeceğim...
 3 katlı pastanın ve geçen davetlerimde yaptığım pastaların tariflerini de  birlikte arka arkaya ekleyeceğim inşallah.
Şimdi o gün en çok reytingi alan böreğimin tarifini vereceğim.
Emine Beder'in kitabında buna benzer bir tarif vardı, aslında onu yapacaktım ama öyle yaparsam belki  kuru  olacağını düşündüm ve vazgeçtim, iyi ki vazgeçmişim ortaya (abartısız) muhteşem bir lezzet çıktı.




MALZEMESİ:

1 tavuk göğsü
6 yufka
tuz,karabiber

Beşamel sos için:

 2 yemek kaşığı teryağ
2,5 yemek kaşığı un( tepeleme)
3 su bardağı süt
tuz

bol miktarda kaşar peynir

YAPILIŞI:

Tavuk göğsü bol suda haşlanır. Didiklenip tuz, karabiber eklenip karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine yufkalar tek tek dizilir ve herbirinin arasına kepçe yardımıyla bol miktarda tavuk suyundan gezdirilir. 
En üste didiklenmiş tavuk etleri konulur.
Beşamel sos hazırlanıp tavuk etlerinin üzerlerini kapatacak şekilde sürülür.
200 ısılı fırında beşamel sos biraz kızarana kadar fırınlanır, bu arada kabaran yerler için bir kaç yerinden bıçakla delinir.
 Fırından alınıp üzerine bol miktarda kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır.
Kaşar peynirler eriyip kızarana dek pişirilir, sıcak servis yapılır.



GEÇEN HAFTADAN KISA KISA...

Geçtiğimiz haftalarda misafir ağırlamıştım, 15 gün oluyor neredeyse bu cumartesi gelse.
Bloğa girmeyeli bir haftadan fazla olmuş yarın yemek kursum var, daha onbeş gün önce gittiğim  günkü tarifleri ekleyemedim.Üzerimde bir ağırlık var sormayın yani.
Bir türlü vakit bulup giremedim bloguma özlemişim yazmayı, yeni post hazırlamayı.
Hazır şimdi fırsat bulmuşken bir post yazayım diye düşündüm.

Bu hafta evimdeyim annemi alıp geldim, onu da yoğunluğumun içine çektim, bu gün diyor ki;
--kızım eskiden bütün gün evden dışarı çıkmazdın,şimdi ise kendine ayıracak zamanın yok bütün gün yoğunsun :)) haklı pazar akşamı geldiğimizden beri şöyle bir anne kız oturamadık.
Pazartesi bütün gün ütü yaptım, salı bizim haftalık toplantımız vardı.
 Dün sabah Eminönü'ne gittim annemde geldi alçılı koluyla yalnız gitmeyeyim diye, işimi halledip öğlen eve geldik,üzerimizi değiştirip bir arkadaşımızın davetine gittik. Akşam eve geldik bu sefer de anneme süpriz doğum günü için dışarı çıktık. Şöyle ki:
Dün annemin doğum günüdüydü eşimle bir gün önceden kararlaştırdık, restorana rezervasyon yaptırdık,Dışarı giderken de anneme bir akrabanın davet ettiğini ona gideceğimizi söyledik.Restoranın önüne gelip arabayı park ettiğimizde annem zannetmiş ki bunlar açıktı, aç gitmemek için karınlarını doyuracaklar, ta kii önüne pasta gelene kadar anlamamış, garsonun mutlu yıllar deyip pastayı getirmesiyle şok oldu :) hiç beklemediği birşey oldu, eve geldikte sonra da abimler babamı alıp geldiler, zil çaldı annem zannetmiş komşu geldi  karşısında babamları görünce yine şaşırdı ve çok sevindi:) böylece bir günde iki süpriz yaşamış oldu, umarım üzüntülü geçen geçtiğimiz haftayı ve kolunun sancısını unutturmuştur. Tekrar iyi ki doğdun annem...

Bu gün mantı günümüz vardı minik minik mantı büküp satıyoruz, talep o kadar fazlaydı ki ben siparişlerimi yine  alamadım maalesef.Parasıyla fakir öğrencilere yardım ediyoruz...

Yarın yemek kursum var, geçen hafta marmara da annemde olduğum için gidemedim, bu hafta gideceğim inşallah bakalım yine ne güzel mamalar yapacağız.

Şimdilik bir selam vermek istedim yaşıyorum diye, en kısa zamanda belki bu gece bile son davetimi ve birbirinden lezzetli tarifleri  yazacağım Allah izin verirde fırsat bulursam...

Hepinizi Allaha emanet ediyorum...