Pages

8.04.2011

FIRINDA KREMALI KUMPİR (Ayşegül abladan)


Geçtiğimiz hafta davetimden bir gün önce yemek kursundaydım.
Bana neler yapacağımı sordular, ben de saydım işte şunları şunları, bir de kumpir yapacağım dedim.
O zaman yemek kursunda çok sevdiğim Ayşegül abla bak sana nefis bir patates tarifi vereceğim bunu mutlaka yap çok leziz oluyor dedi.
O gece yaptım hemen ve sonuç gerçekten de mükemmel oldu.
Herkes çok beğendi tabii en başta ben bayıldım bu lezzete.

MALZEMESİ:

6-7 haşlanmış patates
1 kutu krema
1 kaşık tereyağ (arzuya göre)
8-10 sosis
1 kutu mısır
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 küçük kavanoz dilimlenmiş yeşil zeytin
1 küçük kavanoz dilimlenmiş siyah zeytin
kornişon turşu
tuz, karabiber
bol  miktarda rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesler sıcakken rendelenir, içine bir kutu krema,arzuya göre tereyağ, tuz, baharatlar eklenip yoğrulur.
İçine dilediğiniz malzemeleri ekleyip karıştırılır.
Borcamın altı tereyağla yağlanır ve patatesler borcama alınıp üzeri düzeltilir.
170C ısılı fırına konulur üzerleri hafif pembeleşince fırından çıkarılıp bolca rendelenmiş kaşar peynir serpilip tekrar fırınlanır.
Kaşarlar eriyip kızarana dek fırınlanır.
Fırından alınıp dilimlenerek servis yapılır.

  • ben kumpir yapacağım diye malzemeyi ona göre almıştım ve hepsini patatese karıştırdım.Siz içine dilediğinizi koyabilirsiniz.



3 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık.Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. ağzım sulanmadı dersem yalan olur denemesem çatlarım yarın ki menüm belli oldu:)
    paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. İKİZ ANNESİ rica ederim canım.

    SEZOBİGO bloguma hoşgeldiniz, yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim, kolay gelsin o zaman :) rica ederim.

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...