Pages

15.04.2011

PASTA HAFTASI: 2. ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Pasta haftamızın 2. tarifinde çikolatalı cheesecakemiz var.


Çikolatalı cheesecake, kulakları çınlasın Nazmiye yengem çok güzel yapar.
Biz tarifi yengemden aldık, o internetten almış ama nerden aldığını hatırlayamadı,
orijinal tarif daha farklı petibör bisküviden yapılıyor.
Tam markette petibör alırken aradığımda yengem -öyle pek güzel olmadı en güzel burçak bisküvilerden oluyor, dedi.Ben de hemen elimdeki petibör bisküviyi bırakıp burçak aldım.
Ve size kendi yaptığım tarifi vereceğim.
Bu arada ben yine üzerine çikolatalı soğuk jöle kullandım, size orijinal tarifdeki çikolatayı vereceğim.

MALZEMESİ:

Alt Taban İçin:

2 paket burçak veya yulaflı bisküvi ( ben her ikisinden de birer paket kullandım)
100 gr. tereyağ

Kreması İçin:

2 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Üzeri İçin:

200 gr. çikolata 
1 su bardağı krema 

veya

2-3 çorba kaşığı çikolatalı pasta jölesi
2-3 çorba kaşığı su (inceltmek için)

YAPILIŞI:

Bisküviler robotta parçalayıp bir kaba alınır,üzerine erimiş tereyağı dökülüp karıştırılır.
Pasta çemberinin altına yağlı kağıt serilip fırın tepsisinin içine alınır.
Bisküvili karışım pasta çemberine konulup elimizle iyice bastırılır.
Krema için bir kaba yumurtalar kırılıp şekerle birlikte karıştırılır.
Un, labne peynirleri,yoğurt ve vanilya eklenip çırpılır.
Bisküvili karışımın üzerine dökülüp 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu için, krema bir tavada kaynatılır,kaynamaya başlayınca ocaktan alınıp, üzerine hemen çikolatalar eklenip karıştırılır.
Ilıması için 5 dakika beklenir.
Çikolatalı karışım çemberin içindeki pişmiş kekin üzerine dökülür.
eğer soğuk pasta jölesi kullanacaksanız 2-3 yemek kaşığı soğuk jöleyi 2-3 yemek kaşığı su ile inceltip pişmiş kekin üzerine dökülür.
Soğuması için bir gece buzdolabında bekletilir.
Servis yapmadan önce tabandaki yağlı kağıt dikkatlice alıp servis tabağına konulur. 
Pasta çemberinden çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.

Üzerine çizgiler yapmak için, 1 yemek kaşığı vanilyalı soğuk pasta jölesi 1 yemek kaşığı su ile inceltilerek kaşıkla çikolatanın üzerine dökülür kürdanla dilediğiniz şekilde çizgiler çekilir.



7 yorum:

  1. görüntü muhteşem gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper...
    eminim tadıda öyledir.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba canim,öncelikle icten yorumun icin cok cok tesekkür etmek istiyorum, inan giremediginiz icin bende cok üzgündüm ama beni unutmadiginiz icinde cok mutlu oldum :))

    mmmmh bol cikolatali burasi :)) enfess! ellerine saglik canimcimm cok lezziz görünüyor..

    kocaman sicacik sevgilerimi gönderiyor, cici bir haftasonu diliyorum .. mutlu kal..

    YanıtlaSil
  5. SEZOBİGO teşekkür ederim,


    FATMAZADE tadı da çok güzeldi, teşekkür ederim,


    İKİZ ANNESİ çok teşekküre derim canım,


    HASRETLİ LEZZETLER ahh canım unutulacak biri misin ki her biri birbirinden harika tariflerin var,izlemekten keyif aldığım,yeni birşeyler öğrendiğim kıymetli arkadaşlarımdan birisin,sizin gibi değerli arkadaşların bloguna giremediğim de çok üzülüyordum...
    İade-i ziyaretine çok sevindim, teşekkür ederim.

    Sıcacık sevgilerde benden sizlere gitsin...
    Hepinize mutlu huzurlu ve keyifli hafta sonları diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. sevgili arkadaşım . haftalar sonra ilk kez kendi bloğuma girebildim.kumanda paneli haricinde kendi bloğumu bile görüntüleyemiyordum. sonra hemen kumanda panelinden merakla takip ettiğim pastalarına baktım.Özellikle chesscake bayıldım. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim canım, denemeni tavsiye ederim...

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...