Pages

17.04.2011

PASTA HAFTASI 4: EKLER PASTA

Bu tarifimiz yemek kursundan geliyor.


Ekler pastamızı yemek kursunda değerli iki arkadaşımız yaptılar.
Taaa 25 martta yapılmıştı, o zamandan beri yayımlanmayı bekliyordu, kısmet pasta haftamızaymış.

MALZEMESİ:

Hamur İçin:

100 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta

Krema İçin:

500 gr. süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 vanilya
limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin:

100 gr. bitter çikolata
100 gr. nutella

YAPILIŞI:

Tencereye yağ,su ve tuz konulur.
Kaynayınca un birden boşaltılır, sürekli karıştırılarak 7-8 dakika pişirilir, altı kapatılır.
Ilıyınca yumurtalar tek tek kırılıp mikserle hamura yedirilir.
Yumuşak bir hamur hazırlanır.
Krema torbasına doldurulur, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkılır.
170 derece ısılı fırında kapağı hiç açılmadan kabarıp kızarana dek pişirilir.
(soğuyana kadar fırından çıkarılmayacak, kapak hiç açılmayacak.)

Krema malzemeleri küçük bir tencerede pişirilir.
Çikolata ve nutella beraber, benmari usulü eritilir.

Soğuyan ekler hamuru boydan kesilir, içine krema doldurulur, üzerine çikolata sürülüp soğutulup servis yapılır.


6 yorum:

  1. Bu hafta kesin kilo alırız:)))
    Ellerinize sağlık canım çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. mmhhh çok lezzetli görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. tadı çok güzel ama yapımı çok zahmetli...Nefis görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  4. İKİZ ANNESİ bu haftalık bitti şimdilik,diyete devam edebiliriz :)


    CİCİCİ sağol canım teşekkürler :)


    İÇİMİZDEKİ KARNAVAL yapımı biraz zahmetli ama yemesi çok keyifli :)

    YanıtlaSil
  5. ıspanaklı kekde süperde ben bunlara bayıldım.bir tane uzatsana canım ya.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. UĞUR BÖCEĞİ al canım bak fotoğraftan hemen bir tane hazır yapılmış :) sağol canım

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...