Yemek kursundan iki pratik tarif daha...
İlk tarifimiz patatesli rulo.
Patates olsun da her şekilde yerim diyenlerdenseniz bunu da seveceksiniz.
Aslında streçe sarılıyor biz de iki türlü yaptı arkadaşlar.
Bir kısmı streçe sarıldı diğer kısmı şekilli kalıba bastırıldı.
Bence şekilli kalıpta çok daha güzel oldu ben de onun fotoğrafını çektim zaten.
Bence şekilli kalıpta çok daha güzel oldu ben de onun fotoğrafını çektim zaten.
Patatesli Rulo
MALZEMESİ:
1 kilo patates
yarım limon suyu
yerım demet maydanoz
200 gr. kornişon turşu
100 gr. biberli yeşil zeytin
sıvıyağ, tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp ezilir.
İnce kıyılan maydanoz ve rendelenmiş suyu sıkılmış kornişon turşu,baharatlar,limon suyu,sıvıyağ,ve doğranmış yeşil zeytinin yarısı eklenip karıştırılır.
Bir streçe sarılıp rulo yapılır,buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
Streçten çıkarılan salata doğranmış zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
İkinci tarifimiz ise leblebi helvası.
Patatesi her türlü yerim ama bunu bir daha ne yaparım ne de yerim.
Yani bu yaşıma kadar tatmamıştım hiç de birşey kaybetmemişim.
Beğenmediysen niye veriyorsun tarifini diyorsanız da bulunsun belki seven biri çıkar.
Helvanın tepside fotoğrafını çekemedim biz bulaşıkda görevliydik o an da arkadaşlar servis yapmaya başlamışlardı.
Benimle birlikte fotoğraf çeken arkadaşımda pek beğenmemiş olacak ki o da çekmemiş fotoğrafını.
Bu tabağımdaki görüntüsü.
Çocukken okul önlerinde leblebi tozu satılırdı,pipetlerle hüppp diye çekerdik sonra da boğazımıza takılıp öksürtürdü. Leblebi tozunu severim ne de olsa çocukluğumu hatırlatıyor ama helva olunca pek hoş olmuyor.
(Esra bak dediğini yapıyorum tadları hakkında yorum yapıyorum ama kendimi çok kötü hissettim.Hani yemekteyizdeki çok güzel ve lezzetli bir şeyi yiyipte reyting ve para için dudak bükenlere benzedim. )
Sözü kısa keseyim merak ederseniz deneyin eğer denerseniz de yorumlarınızı bekliyorum düşünceleriniz benim için önemli.
MALZEMESİ:
500 gr. tuzsuz sarı leblebi
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Leblebi robottan çekilir,tel elekten eklenip un haline getirilir.
Yarım su bardağı ayrılır.
Su ve şeker 4-5 dakika kaynatılır.
Sıcakken leblebi tozuna dökülür,önce kaşıkla karıştırılır.
Sonra elle biraz yoğrulur.
Nemli bir borcama bastırılır.
Ayrılan leblebi tozu üzerine serpilir.
Bıçakla dilimlenip servis yapılır.
Ellerinize sağlık Arkadaşım. Sayenizde zaman yokluğundan bu kurslara gidemeyen bizler de faydalanıyoruz. Biraz evvel bloğunuzun bir kısmını inceledim. İlgimi çeken denemek üzere not aldığım o kadar çok tarif var ki...
YanıtlaSilPatatesli olanı kesin yaparım da leblebi .. yok ben de almayayım:))
YanıtlaSilLeblebi helvası aslında çocukken çok da hoşa giden bir taddır. zaten öyle olmasa yıllardır okul önlerinde tozu da satılmazdı sanırım. Gerçi biraz sunumu değişmiş (yani pipetle çemek gibi) ama yine de çocukların beğenisini alıyorki devam ediyor. Ben biraz eskiyim onun için bizim zamanımızda her ikisi de vardı. Tabiki tozu yemek zordu biz ağzımıa boşaltip hemen su yudumlamaya çalışırdık ama helvasını yemek hem kolay hem de daha zevkliydi. bu nostaljik tadın tarifini verdiğiniz içinn teşekkürler.
YanıtlaSil