Kurabiyesi veya şerbetli tatlısı yapılıyor bu şekilde bu ise tuzlusu.
Ben ilk kez tatdım çok da beğendim iç malzemeyi değiştirerek dilediğiz gibi yapabilirsiniz.
MALZEMESİ:
HAMUR İÇİN:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta(1'in sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tzu
aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
3-4 adet patates
1 kuru soğan
200 gr. kıyma
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
YAPILIŞI:
Soğan yemeklik doğranır sıvıyağda kavrulur,kıymada eklenip kavurmaya devam edilir.
Rendelenmiş patatesler de içine eklenir.
Baharatları da ilave edilerek karıştırılarak biraz pişirilir.
Hamur için bir yumurta sarısı ayrılır.
Kalan malzeme ile kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
Hamur 4' ayrılıp 20 dakika dinlendirilir.
Ortasına uzunlamasına patatesli harç konulup kenarları birer cm aralıkla verev kesilir.
Karşılıklı kenarlar üst üste gelecek şekilde kapatılır.
veya tek porsiyonluk olmasını istiyorsanız hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle bastırıp yukarıdaki gibi de yapabilir
sonra rulo haline getirebilirsiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
180 derecelik fırında kızarana dek pişirilir.
Dilimlenerek servis yapılır.