Pages

20.04.2013

STARBUCKS HAVUÇLU KEKİ ( orijinal tarif )

Söze nereden başlayacağımı bilemedim :)

İçten bir  ''Merhaba''  ile başlamak sanırım hepimize iyi gelecek. :)

Uzun zaman oldu ara vereli deyip klasik cümleler kurmayacağım sizlere.
Sadece bir ses vermek ve burada olduğumu hissettirmek istedim.

Buraya uğrayamadım ama çok ama çooookkk kıymetli yerlere gittim.
Elhamdülillah Rabbim ihsan etti ve geçen ay umreye gittik eşimle birlikte.
Döneli yaklaşık 3 hafta oldu...
Arzu edilirse bununla ilgili yazı daha sonra inşallah...

Günümüze dönersek, size orijinal starbucks havuçlu kekinin tarifini vermek istiyorum.
Benim ihmalliğim yüzünden bu güne kaldı yazmak, oysa ki biz kursta şubat ayında yapmıştık.
Tarifi kurs hocamız Filiz hanım bizzat getirdi orijinal tarif diye, kursta denedik bayıldık ve defalarca da yaptık, kapış kapış satıldı kekimiz. 
Bu fotoğrafı ilk yaptığımız gün satışta iken cep telefonumdan çekmiştim ve instagramda paylaşmıştım.
Bloga eklemek için evde deneyim daha güzel fotoğraflarım diye düşündüm ama ne zaman yapsam bir türlü fotoğraf çekmek kısmet olmadı.
Sonunda elimdeki fotoyu kullanmaya karar verdim. :)



STARBUCKS HAVUÇLU KEK 

Malzemesi:


4 yumurta
3 su bardağı havuç
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 bardak un

Yapılışı: 

Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu iyice süzün.

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Rendelenip suyu süzülmüş havucu, unu, tarçını kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip biraz daha çırpın.
Ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış kalıba boşaltıp, 180 ısılı fırında pişirin.



Bildiğiniz gibi starbucks havuçlu keki yumuşacık ve nemli gibi oluyor.
Bu tarifle aynı lezzeti yakalayabileceğinizden emin olabilirsiniz.


Gelelim kek yaparken dikkat etmemiz gereken püf noktalarımıza:

  • Bir kere yumurtalarımız mutlaka oda ısısında olmalı, hatta en iyi bildiğiniz iyi kalite yumurta tercih ederseniz daha iyi olur.
  • Unu ve kek malzemesine kullanacağınız diğer kuruları (nişasta, kakao vb. gibi ) mutlaka eleyerek kullanın, böylece havalandırarak daha iyi daha güzel kabarmasına sebep olur. 
  • Unu en son ilave edin ve unu ekledikten sonra mikserin gücünü düşürün hatta mümkünse tahta bir kaşıkla unu yedirin, un eklendikten sonra fazla karıştırmak kekin kabarmasına engel olur. 
  • Ceviz katarsanız cevizi en son ilave edip hemen karıştırıp kalıba boşaltın aksi takdirde ceviz kekimizin (sadece kekde değil, bir çok yerde) kararmasına sebep olur. 





27 yorum:

  1. özlemişim!
    tarif annemin tarifinden ama havuç ve ceviz ölçüsü daha fazla.
    bide böyle deneyeceğim
    Allah kabul etsin bu arada.
    bizede nasip etsin:(

    YanıtlaSil
  2. heey bu çok önemli.
    orijinal ha.
    starbucks'tan isteyip aldın yani.
    çok sevindim.
    ya bu tarifi duysa çok insan sevinir ama.
    not aldım.
    bayılırım havuçlu keke.
    :)

    ben de tarif yazdıııım haftasonu, çilekli balık.
    :)

    YanıtlaSil
  3. fatmacım özletiyorsun kendini..bir kayboluyor pir kayboluyorsun..minik ali bizi bekliyor.hala görüşemedik buluşamadık..hoş dileğin de sıkıntıları var..
    Rabbim ziyaretinizi kabul etsin.bizlere de nasip etsin..ne güzel olmuş..haberdar etmedin hiç..bu arada senin postların benim yan kolonuma düşmüyor.twitterdan haberdar oldum..

    YanıtlaSil
  4. ama bunda üzüm eksik sanki??

    YanıtlaSil
  5. kitchenaidin(beyazda olsa) esse internet sitesindeki fiyatı neydi o tarihte?sadece sirkeciye özel fiyatmıydı?bende ne zamandan beri bekliyorum ama inmiyor:(suan indirimde gozukuyor ama 2495 normal fiyatla arasında pekte fark yok yani bende almak istiyorum ama düşmüyorrrrr:(

    YanıtlaSil
  6. merhaba instagramdaki kesme kadayıf tatlınızın tarifini alabilirmiyim ne olur çabucak zaten bizi çok ihmal ediyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice hanım, kesme kadayıf tatlısını ben yapmadım ev sahibimiz yapmıştı, sizler için tarifini alırım. ;)

      Sil
  7. merhabalar fatma hanım hergün ziyaret ediyorum sitenizi kesme kadayıf tatlısının tarifi gelmişmi diye sitenizi çok ihmal ediyorsunuz bilmem farkındamısınız

    YanıtlaSil
  8. merhabalar fatma hanım sıkı bir takipçiniz olrak 2013 yılında 5 tane tarifin olduğunu görmek beni ziyadesiyle üzdü çünkü önceki yıllara göre oran oldukça düşük galiba 2014 yılında artık sizin hiç tariflarinizi görmeyecemişiz gibi bir his oldu içimde ve üzüldüm çünkü aylardır her gün 2 3 sefer yokluyorum yoksunuz

    YanıtlaSil
  9. merhaba epeydir buraya yazmıyorsunuz sizi takip etmek bende alışkanlık yaptı ınstagramda olduğunuzu söylemişsiniz ben açamadım ne olur bloğu ihmal etmeyin

    YanıtlaSil
  10. şşşştt fatma hanım ordamısınız

    YanıtlaSil
  11. fatma hanım nerelerdesiniz niye ses vermiyorsunuz

    YanıtlaSil
  12. fatma hanım nerelerdesiniz niye ses vermiyorsunuz

    YanıtlaSil
  13. bu kaçıncı mesajım oldu yayınlamıyorsunuz yoğunsunuz desem instagramda aktifsiniz lütfen bloğunuza ses verin ne zamandır kesme kadayıf tatlısının tarifini bekliyorum sizin için alırım dediniz hergün bakıyorum yoksunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. fatma hanım çok özledik sizi gelin artıkkk

    YanıtlaSil
  15. Supersiniz, aynisi oldu vallaha:) acemi biri olarak iki sey sormak istiyorum: keki dilimlerken cok dagiliyor dilimler. Ceviz koymayi abartmisim ondan mi acaba? Bir de kekim firindayken kabarmisti, cikartinca bir parca indi. Ne yapmam gerekirdi? Simdiden tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  16. Supersiniz, aynisi oldu vallaha:) acemi biri olarak iki sey sormak istiyorum: keki dilimlerken cok dagiliyor dilimler. Ceviz koymayi abartmisim ondan mi acaba? Bir de kekim firindayken kabarmisti, cikartinca bir parca indi. Ne yapmam gerekirdi? Simdiden tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  17. çok güzel bir tarif teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar Fatma hanım sizi instagramdan takip ediyordum eklediğiniz resimlere bakıyordum ama kapatmışsınız ne yaptıysam açamıyorum anlamıyorum lütfen açın yada bloğunuza yazın sizi sürekli takip ediyorum birde instagram hesabı nasıl açılır paylaşırsanız sevinirim lütfen bu yorumumu cevapsız bırakmayın sevgiler Meryem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, instagram da artık sadece beni takip edenlere açık profilim. Bazı nedenlerden ötürü dışarıya kapattım. Bir instagram hesabınız olursa takibe alıp görebilirsiniz. Hesap açmak için, iphone, iPad veya android uyumlu telefonunuzdan veya tabletinize instagramı indirerek hesap alabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
  19. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  20. fatmaaaaaaaaaaaaaaaa hanım nerelerdesiniz gözüm yollarda kaldı.

    YanıtlaSil
  21. Tarifi bugun denedim harika oldu. Hatta starbucks taki kekten daha da guzel oldu :) tesekkuler tarif icin :)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...