Pages

8.03.2013

CORNFLAKESLİ TAVUK ve FIRINDA BAHARATLI PATATES


Merhaba!

Dün bir ses verdim, aynı hızla bugün de devam edeyim dedim. :)
Verilmiş bir çok sözüm var, özellikle instagram da takipçilerim paylaştığım şeylerin tariflerini istiyorlar, blogda paylaşacağım diyorum ama bir türlü sırası gelmiyor, üzülüyorum aslında söz verip yerine getiremedim diye. :( 

Ama bu sefer hızlı davrandım ve dün söz verdiğim bir tarifi veriyorum.
Bu eski bir tarif aslında, geçen yıl ramazan-ı şerifte bir davette yapmışım, bakmak için buraya bir tık. 

Dün;  Kitchenaid in bir parçası koliden çıkmayınca, Sirkeci Esse'ye eksik parçayı almaya gitmiştim.
İlknur hanımla ayak üstü biraz konuştuk, blogumdan daha önce bahsetmiş yemek tarifleri vs. paylaştığımı söylemiştim. Bana bulamadığını söyleyince, hemen orada açtık blogumu, ben Esse'yi dolaşırken İlknur hanım benim blogumu dolaştı. Bu fotoyu görünce tarifini sordu, ben de büyük bir mahcubiyetle henüz tarifi paylaşmadığımı ama onun hatırına ilk fırsatta paylaşacağımı söyledim. 
Şimdi tarif onun için geliyor. :)

Geçen yıl pasta kursuna giderken, bir arkadaşımız aynı zamanda yine Filiz hanıma yemek kursuna geliyordu. 
Biz de onların yaptığı ve beğendiği şeylerin fotokopisini çektik, bu tarif de onlardan biri.
Gerçekten davet sofralarına yakışır, kolay ve lezzetli bir tarif.



Cornflakesli Tavuk

Malzemesi:

2 kg. kuşbaşı tavuk (1 kg. kalça, 1 kg. göğüs olacak )
400 gr. mantar
3 orta boy soğan
3-4 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
4-5 diş sarmısak
1 kutu krema
üzerini örtecek kadar cornflakes 
yeterince tuz, karabiber, pul biber
sıvıyağ
taze kaşar peynir

Yapılışı:


Bir tencerede tavuklar pişirilir.
Diğer taraftan sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber, sarmısak ve mantarlar sotelenir.
Daha sonra tavukla karıştırılarak tam olarak pişirilir.
Pişen tavuklar borcama alınır.
Üzerine önce kaşar rendesi, sonra ufalanmış cornflakesle kaplanır.
En üste krema gezdirilip 180-200 fırında cornflakes hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.



Baharatlı patates her çeşit et yemeklerinin yanına ve hatta kahvaltıya bile çok yakışıyor.
Aslında bildiğiniz bir lezzet, yapması da çok pratik, ama ben yinede eklemek istedim.



Fırında Baharatlı Patates 


Malzemesi:

4-5 patates
tuz, pul biber, nane, kekik 
zeytinyağı

Yapılışı:

Patatesli dileğiniz şekilde dilimleyin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Baharatlar ve biraz zeytinyağ ile karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltın.
Üzerleri kızarana kadar pişirin.


Evet akşama ne yapsam derdinizi böylece ortadan kaldırıyorum. :)
Sabah bunu görüp malzemeyi ayarlarsınız, akşama miss gibi afiyetle yersiniz. :)
Hepinize mutlu, huzurlu günler diliyorum.
Hayırlı cumalar.

8 yorum:

  1. Nefis bir tavuk yemeği olmuş. İlk fırsatta denemek istiyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAGLIK,TAKİBE ALDIM
    BENMDE BIR MODA BLOGUM VAR.BEKLERIM
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. bacım tamam yoğunsun anladıkta bizide ihmal etme yaptığın mamaları bizede gösterde bizde yapalım insan bazen değişik şeyler yapası geliyor bende yoğunum fakat fatma naerde diye günde kaç seferde seni yokluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay ekstra bir yoğunluğum oldu, Rabbime hamdolsun Umreye gittik, döneli daha 3 gün oldu.
      Burada olmasam da instagram da daha aktifim (instagram.com/benimdunyam05 ), oradan takip edebilirsiniz.
      İlgin için çoook teşekkür ederim, ama bilmiyorum bloguma karşı bir soğukluk oldu, canım yazmak-yayınlamak istemiyor :(

      Sil
  5. ama instagramda resim var tarif yokki lütfen siteden soğumayın

    YanıtlaSil
  6. kornfleks hep yiyorum hemen her gün tavuk da hemen her gün.
    du ikisini bi arada deneyim taam taam.
    severim yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  7. bu cornfleks hangisi markayi net belirtirmisiniz ve ufalanmis derken robottan mi geciriyoruz? azra

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...