Pages

5.05.2011

AVCI BÖREĞİ


25 marttaki yemek kursumuzun lezzetli ve çıtır çıtır böreğiydi...

MALZEMESİ:

5 yufka
300 gr. kıyma
2 kuru soğan
2 havuç rendesi
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber

Dışına:
yumurta
galeta unu

Kızartmak İçin:

bol sıvıyağ

YAPILIŞI:

Soğan rendelenir, kıymayla beraber sıvıyağda kavrulur, rendelenmiş havuç ilave edilir.
Bir-iki dakika kavrulur, iri dövülmüş ceviz içi ve ince bulgur eklenip karıştırılır.
Ağzı kapatılıp demlendirilir.


Yufkalar 6'ya bölünür, geniş kenarına ılıyan harçtan konulur ve kalın sigara böreği gibi sarılır.
Börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.

2 yorum:

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...