Pages

18.04.2011

PASTA HAFTASI 5: YEŞİL PASTA (ISPANAKLI PASTA)

Bir tarif daha geliyor yeme kursundan ve bu pasta tarifimizle pasta haftamızı noktalıyoruz.


Yaklaşık olarak 6 - 7 yıl öncesinin pek meşhur pastasıydı ıspanaklı pasta,
bilmeyenleri daha önce yemeyenleri bir güzel kandırırdık fıstıklı pasta diye :)
Aynı espriyi kursta da yaptık, daha önce yememiş bir arkadaşımız geç geldi, pastayı ikram ettik nasıl beğendin mi fıstıklı pastayı, diye sorduk.
O da çok beğendim dedi, bizde aslında o pastanın ıspanaklı pasta olduğunu söylediğimizde şaşırdı eğer ıspanaklı olduğunu başta söyleseydik muhtemelen yemeyecekti :)
Bu hafta yapıldı bu pastamız sıcağı sıcağına yazıyorum yani, arkadaşlarımız bu pastayı yaparken ben de perde pilavı yaptım en kısa zamanda onu da ekleyeceğim.

MALZEMESİ:

Keki İçin:

3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un

Krema İçin:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin

Üzerine:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Küçük bir tencerede yağ eritilip, un kavrulur, süt ve şekeri eklenip krema pişirilir.
Ispanaklar kendi suyunda haşlanıp blenderdan çekilir.
Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kalan malzemeler ve püre halindeki ıspanaklar karıştırılır ve yağlanmış unlanmış kalıba dmkülür.
170 derecede pişirilir.
Kek ılıyınca ortadan ikiye kesilir.
Ortasından biraz kırıntı ayrılır.
Ilıyan krema ortaya sürülür, üst taban yerleştirilir.
Çırpılıp soğutulan krem şanti ile üzeri sıvanır.
Kek kırıntıları ile süslenir.
Bir kaç saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım hıımm ne lezzetli olmuştur şimdi:)

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü gerçekten fıstık gibi:)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. CADI KIZIN DIRDIRI sağol canım, yapan arkadaşlarım adına teşekkür ederim, tadı güzeldi.

    SEZOBİGO ön yargılı olanlara fıstık denilebilir değil mi :) arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. ben bu pastaya bayılıyorum, tarifi paylaşman süper oldu. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. SJ bloguma hoşgeldin, güzel yorumun için de ayrıca teşekkür ederim...
    Rica ederim...

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...