Pages

31.01.2011

KARNABAHAR PANE

Kış mevsiminde hemen hemen her hafta farklı şekilde tükettiğimiz karnabaharın bu hafta panesini yaptım.
Eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda çok fazla yemek seçiyordu,sebze yemeklerini pek sevmiyordu.
Ben de onun da tüketebileceği şekilde sebzeleri farklı yapmaya başladım.
Sevmediği sebzelerden biri de karnabahardı. Bu şekilde pişirmeye başladığımda çok beğendi şimdi her türlüsünü yapıyorum.
Evde yemek seçen biri olduğunda çok zor oluyor ne yemek yapacağınızı şaşırıyorsunuz.


MALZEMESİ:

1 orta boy karnabahar
yarım limon suyu (haşlamak için)
 1 su bardağı un
1 şişe maden suyu
yarım limon suyu
1 yumurta
galeta unu
tuz
YAPILIŞI:

Karnabahar limon suyu eklenerek haşlanır.
Çiçeklerine ayrılır.
Bir kapta yumurta,limon suyu,un,maden suyu ve tuz karıştırılıp çırpılır.
Karnabaharlar önce bu karışıma sonra galeta ununa bulanıp kızartılır.


Üzerine yoğurt dökülerek servis yapılır.

3 yorum:

  1. Kokusu olmasa pişirecem ama kokudan dolayı eşim kızıyor...Böyle görünce özendim vallahi,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. ben de sevmiyorum kokusunu,bu yüzden haşlama suyuna limon suyu ekliyorum o zaman ağır koku olmuyor ve rahatsız etmiyor.

    YanıtlaSil
  3. bir de haslama suyunu ekmek dilimi konulursa oda kokuyu bir nebze aliyor...

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...