Pages

28.11.2012

KIZLARA ÖZEL DAVET :)

Merhaba :)


Başlığı attım, sonrasını bir türlü getiremedim.
Uzun süre ara verince böyle oluyor sanırım, ne yaacağımı bilemiyorum.
En sonunda içimden geldiği gibi yazayım dedim. 
2 hafta önce (ki kızlara ilk fırsatta yayınlayacağımı söylemiştim:) ) kıymet verdiğimiz bir büyüğümüzün kızlarını çağırdım.
Şöyle ki; uzun süredir bana gelmek istiyorlardı, ama yaptığım burada veya facebookta yayınladığım bir sürü pasta, davet masaları vb. için değil! sadece benim için, iade-i ziyarete geleceğiz dediler :)
Benden önce facede iletiyi gören ablam, ''yemezler'' demiş :)
Sonunda bayram geçsin çağırayım dedim, onlar müsait olamadı en sonunda 10 gün öncesinden sözleştik. (ne kadar yoğun hatun oldum anlayın artık. :) )
Kızlara görsellik ve lezzet bir arada olsun diye düşündüm.
Ve aşağıdaki masayı hazırladım.


DSC_0049-001

Pastayı bir gece önceden hazırladım bol bol fotoğraflarını çektim, sonra birden dolaba kaldırırken rafa sığmadı ve pat diye üst kısmı rafa yapıştı, moralim bozuldu birden ama sonra şükrettim iyi ki birine sipariş falan değildi, üzerine fıstık serpiştirerek görüntüyü kurtardım.

DSC_0063-001

Sarıyer böreği

Baklava yufkasından çok defa börek yapmıştım, yanlış hatırlamıyorsam blogda birkaç  davette de fotoğrafları vardı, en çok patateslisini seviyorum, dışı çıtır içi yumuşacık.
Bir de tabi ki böreklerin şahı kıymalısı. 
Geçen yıl pasta kursunda yaptık sarıyer böreğini, daha uzun olmuştu, ama ben içine daha çok katladım. Böyle hem görüntü güzel oldu, hem de porsiyon olarak daha kolay oldu.
Mamaları yapmak benden, masayı hazırlayıp börekleri tabaklara dizmek kızlardan :)

DSC_0057-001

Tuzlu çubuklar hazırladım, aslında aynı tarifi burada kalıplarla keserek yapmıştım, yaklaşık 10 senedir  kime yapsam herkes bayıla bayıla yiyor. Bu sefer biraz farklılık yaparak hoş sunum olsun diye çubuk olarak hazırladım ve daha çok beğenildi. 



DSC_0061-001

Tost ekmeği salatası
Görüntü güzel, tadı güzel yapımı ise çok paratik bir salata, hem face de hem instagramda tarifi çok soruldu. 
Tarifi blogumun eski postları arasında hani derler ya tozlu raflarda diye :) tarife bakmak için  buraya tıklayabilirsiniz.


DSC_0052-001


Yine çok basit ama şık sunumlu bir o kadar da lezzetli bir salata daha.

Ne yapsam acaba diye portakalagacı na bakınıyordum, birden bunları gördüm ve ne zamandır yapmadığımı hatırladım.  


DSC_0045-001

Elmalı turta

Bir arkadaşıma memleketinden elma gelmiş, bana da birkaç kilo düştü neredeyse.
Hem elmaları değerlendirmek hem de çok sevdiğim elmalı turtadan bolca yemek için ilk tercihim turta oldu.
İyi ki yapmışım, günün sonunda sadece bir parça kaldı eşime :)


DSC_0043-001


Ve pasta, kızların istediği üzerine çikolatalı fıstıklı.

Kızlar çok memnun oldular o gün,  onların memnuniyeti beni daha da mutlu etti.

Bu davetin üstüne iki davetim daha var, yayınlanmayı bekleyen, umarım onları da üzerlerinden 2 hafta geçmeden yazarım :)
Tabii taaa geçen sene Ramazan-ı şeriften yayınlanacak iftar davetlerini saymazsam :) 


Bu arada artık blogda çok fazla paylaşım yapamıyorum, ama instagramda daha aktifim, beni oradan da takip edebilirsiniz. instagram.com/benimdunyam05

Hepinize hayırlı akşamlar, hayırlı günler.
Sağlıcakla kalın.

15.11.2012

HİCRİ YILBAŞINIZI TEBRİK EDERİM

HİCRÎ YILBAŞI DUÂSI
Peygamber Efendimiz bir hadîs-i şerîfinde buyurdu ki:
“Bir kimse, Muharrem ayının ilk günü [ya’nî hicrî yılbaşında], aşağıdaki duâyı 3 defa okursa, Allahü teâlâ o kimseyi, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belâlardan emîn kılar.”
Şeyh Şihâbüddin-i Sühreverdî’den menkûldür ki: “Her kim bu duâyı aşûre günü üç kerre okursa ölümden de emîn kılınır. Zîrâ o sene ölümü mukadder olan kimseye, bu duâyı bu veçhile okumak nasip olmaz. (Hâmiş)
Duânın Latin harfleriyle yazılışı şöyledir. Mümkün mertebe, duâyı, doğru olarak Arabî aslından, orijinalinden okumalıdır.
“Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillahi Rabbil-âlemîn. Ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme Entel-Ebediyyül-Kadîm. El-Hayyül-Kerîm. El-Hannânül-Mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün, es’elüke fîhel’ısmete mineş-şeytânir-racîm, vel-avne alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bis-sûi vel-iştigâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn. Ve sallallahü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve Ehli beytihî ecmaîn.”
Meâli ise şöyledir: “Besmele”, “hamdele” ve “salvele”den sonra, “Ey Allah’ım! Sen Ebedî ve Kadîmsin [Kendinden evvel hiçbir varlık olmayan], varlığı, hayâtı devâmlı olan, kullarına keremi ziyâde, merhameti, ni’metler bağışlaması sonsuz, yalnız Sensin Allahım!
İşte bu yeni yıldır ki, ben, bu yıl boyunca, huzûrundan kovulmuş şeytândan korumanı ve dâimâ kötülüğü emreden nefsime gâlip olmam için yardımını ve beni Sana yaklaştıran işlerle meşgûl olmamı Senden dilerim ey celâl ve ikrâm sâhibi Allahım. Ey merhametlilerin en merhametlisi, rahmetinle muâmele eyle. [Sonunda tekrâr salevât-ı şerîfe var].”
“Nüzhetü’l-mecâlis” kitâbında [I, 156] bildirildiğine göre bir kimse böyle derse, şeytân: “Biz bu kişiden ümîdi kestik” der ve Allahü teâlâ ona, kendisini sene boyunca koruyacak iki melek görevlendirir. 





5.11.2012

BATH & BODY WORKS TRUE BLUE SPA ile EL VE AYAK BAKIMI


Güneşli bir pazartesiden herkese sımsıcak bir merhaba :)
Artık kasım ayına girmemizle birlikte kışlıklar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 
Ben şu ana kadar sadece mevsimlik pardesü ve ayakkabılarımı giymeye başladım. 

Havaların biraz da olsa soğumaya başlamasıyla cildim yine eski katır kutur kuru haline dönmeye başlıyor.
Bugün sizlere uzun bir süredir kullandığım el ve ayak bakım kremlerimden bahsedeceğim.
Özellikle kış aylarında ben bu konuda çok büyük problem yaşıyorum.

Bath&body works'le tanışmam arkadaşlarımızın Amerika'dan el sabunlarını hediye getirmeleri ile başladı.
Muhteşem ve baş döndürücü kokuları ile kullanmaya kıyamazdım, sadece özel misafirlerime çıkartırdım, arada bir gidip gelip koklardım :)
Hele de Vanilla sugar favorimdi, ama maalesef aynı seri hala olmasına rağmen sanırım içeriği değiştirilmiş, artık o muhteşem ötesi kokusu kalmamış. :( 
Benim annemde kaldığım günlerde eşim lavaboda sıvı sabun bitince çıkarmış ortaya yarım şişeyi bitirmiş, ben eve dönüp mis kokulu sabunumun bittiğini görünce çok üzülmüştüm ve eşimden söz almıştım, bir dahakine Amerika'ya giden olunca bana bir sürü getirtecekti :)
Neyse ki buna gerek kalmadı ve 1 seneden fazla bir zamandır artık Türkiye'de de var. 
Yaşasın! :)



Geçen kış sonlarında bir gün Bağdat caddesinde ablamla dolaşırken bath&body work'e uğradık, orada sabunları, kokuları dolaşırken hatta neden vanilla sugarın eskisi gibi kokmadığını konuşurken, bir yandan başka sabunları deniyordum.
Ellerimi sabunlayıp kuruladıktan sonra elime bir krem sürdüler.
Sonra birşey almadan (hayret değil mi? :) ) çıkmıştık, biraz daha gezdik caddeyi, baktım ellerim hala yumuşacık, döndüm ablama ben bu kremi alacağım, uzun zamandır ellerim hiç bu kadar yumuşak olmamıştı dedim.



Ben sadece nemlendici kremi almaya gittiğimde ellerimin çok kuru olduğundan bahsettiğim zaman, çalışanlarından hoş bir hanım bana bu scrubu denememi söyledi. Ellerinizi ölü deri tabakasından arındırıp 60 saniyede manikür hissi veren bu muhteşem ürünü denedim, arkasından nemlendiricisini sürünce hem miss gibi koktu ellerim hem de yumu yumu yumuşacık oldu. 
Hemen ben bu ikisini de alıyorum dedim ve zafer kazanmış komutan gibi çıkmış mağazadan :)

Önce ellerinizi suyla yıkıyorsunuz, arkasından ıslak ellerinize spatula yardımıyla bir miktar ürün alıyorsunuz ve sert hareketlerle bir dakika boyunca ellerinize özellikle tırnak sert bölgelere ve tırnak kenarlarına masaj yaparak uyguluyorsunuz. Sonra bol suyla ellerinizi duruluyorsunuz.
Bu arada mis kokusundan başınız dönebilir :)


Ellerinizi kuruladıktan sonra sıra geldi muhteşem yumuşaklık kazandırmak için nemlendirmeye.
Zeytinyağı, avokado ve kayısı yağlarıyla zenginleştirilmiş parafinli bu süper yumuşak losyondan bir miktar alıp ellerinize uygulayın. 
Sonra da yumuşaklığın keyfini sürün miss kokusunu içinize çekin. 
Bana sabah ve akşam 2 kez uygulamam yetiyor, çok soğuk kış günlerinde belki bunu 3'e de çıkarabilirim, ama istediğim yumuşaklığı aldığımdan emin olabilirsiniz.



Ellerimizi nemlendirdik sıra geldi ayaklarımızı nemlendirmeye.
Ben cildimin kuruluğu yüzünden çok sıkıntı çekiyorum, ayaklarımda maalesef bu kuruluktan nasibini alıyor, hele topuklarım kuruluk ötesinde.
Üstelik bir de bir türlü baş edemediğim genetik nasırlarımda eklenince, bir de yazın düzenli yaptırdığım pedikürü kışın ihmal edince ayaklarım zıvanadan çıkıyor.
Bu duruma da önlemimi yine bath&body workle aldım.
Temmuz ayında büyük indirimleri vardı, bir süredir istediğim cilt bakım ürünlerini (onu da başka bir sefer yazacağım) almak için yine Cadde'ye gititğimde ya bir de ayaklarım için birşeyler alayım, onların hali daha da acınası deyip bir scrub, bir de nemlendirici almak istedim.
Mağazanın kapanmasına yakın bir saat olduğu için onu mu alayım bunu mu derken, bir scrup, bir nemlendirici aldım, sonra gözüme nasır bakımı çarptı hadi onu da alayım derken, o an bir karışıklıkla nemlendiriciyi bırakıp evdekiyle idare ederim diye düşündüm ama onun yerine scrubı bırakmışım.
Eve gelince farkettim gidip değiştiririm diye bir süre kullanmamıştım, ama sonra ya onu da sonra alırım dedim ve ben elimdeki bu ürünleri kullanmaya başladım.

Önce glycolic acid den yani nasır özel bakım kreminden bahsetmek istiyorum.
Gliserin ve okaliptüs yağı içeren bu losyon, cildin sert bölgelerini yumuşatıyor, özellikle topuk ve nasırlı bölgelerde çok etkili.
Akşam yatarken önce biraz topuklarıma bu losyonu sürüyorum, sonrasın da shea butter, avokado yağı ve okaliptüs ekstresi içeren süper zengin ayak kremini uyguluyorum.
Bu krem aşırı kuruyan cildinize yoğun nem sağlıyor.
En üst düzeyde nemlendirme için önce bir scrub ürünü ile ayaklarınızdan ölü derilerileri arındırıp sonra kullanılması gerekiyormuş.
Ben hala ayak scrubını almadığım için (havalar soğuyor almak şart oldu :)) nasır kreminden sonra bunu kullanıyorum. Çoğunlukla bath&body works aromatherapy serisinin vücut scrubını ayaklarıma da uyguladıktan sonra inanılmaz yumuşak ayaklarımın keyfini sürüyorum. 

İşte böyle sevgili arkadaşlar, umarım bir fikir verebilmişimdir. 
Özellikle benim gibi kuru cilde sahip olanlar için inanılmaz yumuşaklık bath&body workle hiç de zor değil. :) 

Bath & Body Works Türkiye' ye twitter sayfalarından ulaşabilirsiniz.