Pages

13.05.2011

OSMANLI ÇORBASI


22 nisandaki yemek kursunda yapılan çorbamız.
Görüntü olarak pek iştah açıcı görünmesede çok lezzetli ve besleyici bir çorbaydı.
Yapan arkadaşların ellerine sağlık...

O günkü menümüz:

OSMANLI ÇORBASI
PEYNİRLİ PAZI SARMA
TAVUKLU PAPATYA SALATASI
KIYMALI PİDE
KURABİYE PETİTO


Osmanlı çorbamızın malzemesi ise şöyle:

150 gr. kemiksiz kuzu kuşbaşı
12 adet mantar
1 su bardağı kıyılmış ıspanak
1 yemek  kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
2-3 adet taze soğan
tuz

YAPILIŞI:

Etler küçük küçük doğranıp haşlanır, yağın yarısı ile kavrulur.
Başka bir tencerede kalan yağ ile kıyılmış mantar ve ıspanak suyunu çekene dek pişirilir.
Un ve salça karıştırılır, ılık su ile ezilir, sebzelere katılır.
Etler ve et suyu eklenip 20-25 dakika pişirilir.
Tuzu ve suyu kontrol edilir.
Taze soğan ince kıyılıp çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.

  • mantarlar ayrı bir yerde kavrulup, ıspanaklar suyunu çektikten ve blenderdan geçirildikten sonra mantarlar eklenirse bence daha güzel bir görünüm olabilir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...