Pages

3.05.2011

KURU DOLMA


Olsa da yesem dediğim ve ayıla bayıla büyük bir iştahla mideye indirdiğim kuru dolma.
Çok seviyorum ve sevmeyen yoktur herhalde diye düşünüyorum.
Yemek kursunda yapacağımızı öğrendiğimde deyim yerindeyse havalara uçtum :)

MALZEMESİ:

2 bağ kuruluk 
500 gr. kıyma
5 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası (acı)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber, nane, sumak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 domates
3 sivri biber
kuzu kemiği

YAPILIŞI:

Soğan, sarımsak yemeklik doğranır,kıyılan maydanozlar, kıyma, salçalar, ince doğranan domates ve siviri biber, baharatlar ve pirinç karıştırılır.
Dolma harcı hazırlanır.


Patlıcan kuruları 5 dakika, biberler 2 dakika haşlanıp süzülür.


İçleri yarıya kadar doldurulur, ağzı büzülerek bastırılır.

Tencerenin dibine yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı salça, 2-3 diş sarımsak doğranıp biraz kavrulur.

Kemikler konulur,


Dolmalar kemiklerin üzerine yanyana dizilir.
Patlıcanlar alta biberler üste konulur.
( veya patlıcanların içine biberler açık tarafı ile konularak dizilebilir)
Üzerine bir tabak kapatılır.
2 su bardağı su konulur, kaynayınca altı kısılır.
Biraz nar ekşisi dökülüp sumak serpilir.
Kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.


Piştikten sonra bir tepsiye ters çevrilip servis yapılır.

Bu da tabağımızda ki hali :


diğer lezzetlerimiz, düşes patates ve avcı böreği onların da tarifleri geliyor...

6 yorum:

  1. Muhteşem bir tarif , bayılırım Antep in kuru dolmasına ..Ellerine sağlık , nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
  2. NEVAL ben de yapıcam en kısa zamanda iyi bir yerden kuruluk alıp :)

    İÇİMİZDEKİ KARNAVAL hem de çok lezzetli oluyor, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kuru dolmaya her yaz bol bol kuruturum bu yüzden:)
    Ellerine sağlık canım nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. aman yarabbiiimmmmm bu nasıl bir görüntüdür böyle? nam nam nammmmmm verdiğim tüm kiloları geri alabilirim bu dolmaların hatrına.. eline sağlık canım... harikaaaaaa.

    YanıtlaSil
  5. İKİZ ANNESİ ne kadar güzel kendiniz kurutabilmek , ben de çok seviyorum ama maalesef istanbul da kurutmak pek mümkün olmuyor bu yüzden hazır alıyorum :(


    DİLEKCE canım benim senin dolmalarıda unutmuş değilim, çok iştah açıcıydı çookkk, ben de diyette olduğum halde yukarıdaki tabak benimdi :))

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...