Pages

24.05.2011

BAHAR TATLISI


Yapması pratik, tadı çok güzel ve tam da yaza özel hafif bir tatlı.
Yanında bir top dondurmayla ohhh deymeyin keyfime:))

Yemek kursunda  arkadaşlarımızın yaptığı hafif lezzet.
O gün çilekli yapıldı, siz dileğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Yazın şeftali vs. kışın portakal vs. gibi.



MALZEMESİ:

Muhallebi için:

1 lt. süt
10 yemek kaşığı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi
1 vanilya

Üzeri için:

1,5 su bardağı çilek püresi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri kısık ateşte kıvam alana dek pişirilir.
Servis bardaklarını üçte ikisine doldurulur ve soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede çilek püresi, süt, şeker ve nişasta karıştırılıp pişirilir.
Ilıyınca bardaktaki tatlıların üzerine paylaştırılır.
Buzdolabında birkaç saat bekletilir ve taze çileklerle süslenip servis yapılır.


                            daha pratik ama tam yaza özel başka bir lezzet daha isterseniz buradaki yaz kupuna bakabilirsiniz...

9 yorum:

  1. Görüntüsü çok güzel tarifide gayet basit sağol canım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Sıcak yaz günlerinde afiyetle yenilicek lezzetli bir tatlı.Benim pastalarım da ve pudinklerim de kullandıgım krema tarifim de böyle.Gerçekten çok lezzetli oluyor,eline saglık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. cok tesekkurler ilginc

    YanıtlaSil
  4. görüntü çok güzel ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. İKİZ ANNESİ görüntüsü gibi tadı da güzel ve hafifti yanında bir top dondurmayla harika gider, teşekkür ederim canım.


    SEVALCE kesinlikle haklısınız yaza özel hafif bir lezzet, ben daha önce kremalarda hiç pirinç unu kullanmamıştım bu ilk oldu, lezzeti güzeldi.Yapan arkadaşlarımın adına ben teşekkür ederim.


    ADSIZ böyle hitap etmek pek hoş olmuyor keşke isminizi yazsaydınız.

    NECLA teşekkür ederim canım, lezzeti de güzeldi...

    YanıtlaSil
  6. cnm ben denedim tarifini ve çok güzel oldu. teşekkürler. blogumda da yayınlıyacağım inşallah. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. afiyet olsun canım, beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık.çilek püresi nasıl hazırlanır acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim dünyama hoşgeldin :)
      teşekkür ederim.
      Çilekleri blenderdan geçirirseniz, çilek püresi elde etmiş olursunuz.

      Sil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...