Pages

15.03.2011

KADINBUDU KÖFTE

Bloglarımızın yakında açılacağı sevinciyle aldım laptobumu kucağıma ve başladım mutlu mutlu postlarımı yazmaya :)))

Yemek kursumuzdan kadınbudu köfte tarifimiz.
Tadı güzeldi, ben seviyorum her çeşit köfteyi, her ne kadar bu yumurtaya bulanıp kızartılıyor olsada :)
En son geçen senelerde yapmıştım, sanırım ramazanı şerifdeydi.O zaman ya blogum yoktu, yada yetiştirip fotosunu çekememiştim, şimdi hatırlayamıyorum. Ama uzun zamandır yapmamıştım.
Ben çocukken Aynur yengem yapardı bunu, kadınbudu köfte derdi, bende çocuk aklı işte içinde kadınbudu denen bir etin olduğunu falan düşünürdüm :))

Neyse düştü çenem sanırım sevincimden, artık tarifine geçelim bakalım:


Haa bu arada unutmadan, fotoda gördüğünüz incik boncuk ve taşlar, bizim kurstaki yemek  masamızdan, ya işte biz böyle süslü masada yiyoruz :)

MALZEMESİ:

500 gr. kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 kuru soğan
biraz maydanoz
4 yumurta
tuz, karabiber
galeta unu
kızırtmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Kıymanın 3'te  2'sine rendelenmiş soğan eklenir.
1-2 kaşık sıvıyağla iyice kavrulur.
Pirinçler iyice pişirilir.
Kavrulmuş kıymanın içine bir yumurta, kalan çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi eklenip yoğrulur.
Limon büyüklüğünde kopartılır, oval şekil verilir. 
Köfteler önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulanır. 
Kızgın yağda kızartılır, kağıt havlu üzerine alınır.
Sıcak servis yapılır.

Sonrada afiyetle mideye indirilir:))




4 yorum:

  1. ellerine saglik canim köfteler enfess görünüyor..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim canım, ben de kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Çok severim kadınbudu köfteyi:)
    Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederiz canım, tadı da çok güzeldi

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...