Pages

27.03.2011

İLK KOMŞU DAVETİMDEN... GALETA UNLU PATATESLİ POĞAÇA


Sizlere daha önce ilk apartman gününden bahsetmiştim.
Sonra iki kez daha bir araya geldik, aslında her ay toplanılıyor.
Bu ay ben almıştım, geçen hafta bahsetmiştim size, geçtiğimiz hafta cuma günü toplandık.
Yayınlamak bu güne kısmet oldu, aslında hem fazla bir fırsatım yoktu, fırsat bulduğum anlarda ise canım istemedi post hazırlamak.
Hala bloglarımıza erişim engelli, bazı günler girilebiliyor, bir süre sonra yine o iğrenç yazı çıkıyor.
Açıkcası böyle bir durumda da yazmak pek içimden gelmiyor, zorla yazıyorum işte, üstünden fazla bir zaman geçmesin diye...


Davete komşum Nurcan ve ablamla birlikte hazırlandık, sağolsunlar birer çeşit yapıp getirdiler.


Neler yapmışız bir bakalım:


Beşamel soslu ıspanaklı börek


Alt komşum Nurcan' dan peynirli dereotlu poğaça


Galeta unlu patatesli poğaça


ablacımdan mercimek köftesi


Ben bir de salata olarak kereviz salatası yaptım ayrıca fotografını çekmedim.


Cevizli tarçınlı kurabiye

Kurabiyenin fotografını çekmeyi unutmuşum daha sonra çektim


ve çikolatalı cheesecake 


İlk olarak bu gün galeta unlu patatesli poğaçadan başlamak istiyorum:

Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık olarak üç yıldan fazla oldu,  Olcay abla ve  Handan ablayla birlikte bir arkadaşımıza oturmaya gitmiştik.
Orada yemiştim bu poğaçayı ve çok beğenmiştim, o gün bu gündür yapmak bir türlü kısmet olmamıştı, daha doğrusu tarifi yazdığım yapışkanlı kağıdı tarif defterinin boş bir sayfasına yapıştımışım sonrada kaybettiğimi sanmıştım :) 
Başka bir tarif ararken buldum sonunda ve en kısa zamanda yapmaya karar vermiştim, kısmet bu daveteymiş.


MALZEMESİ:

1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
125 gr. tereyağ
1 yumurta sarısı içine, beyazı dışına
1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un 
tuz

Dışı için:

4 patates
tuz
1 çay bardağı süt

YAPILIŞI:

Hamur malzemeleri bir kaba alınarak kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurulur.
Patatesler haşlanıp ezilir, sonra süt ve tuzla karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır sonra dışları patateslerle kaplanır.
Önce yumurta akına sonra galeta ununa  bulanarak fırın tepsisine dizilir.
180 ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.

  • hamurları patatesle kaplarken mutlaka elinizi ıslatın, yoksa elinize yapışıyor ve şekli bozuk oluyor.






5 yorum:

  1. ilginç,hamura değil de üstüne patates koymak
    biz sorunsuz girebiliyoruz artık bloglara .

    YanıtlaSil
  2. Masan gayet iştah açıcı görünüyor canım benim.Hepinizin ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. hepsi birbirinden hoş :)

    YanıtlaSil
  4. NEVAL zaten poğaçanın özelliği de orada çok lezzetli oluyor, ben cebimden eğer turkcell wap'la bağlanıyorsam girebiliyorum ama wifi la giremiyorum o yazı çıkıyor, arkadaşlarımda aynı şeyi söylüyor bir gün girebiliyorlarsa diğer gün yine aynı yazı çıkıyormuş maalesef tam anlamıyla bir çözüme kavuşmadı :(


    İKİZ ANNESİ teşekkür ederim canım, davet masalarının devamı gelecek, dün de bir davetim vardı :)

    YanıtlaSil
  5. GÜL/İN teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...