Pages

25.01.2011

ÇİKOLATALI KEK

Yemek kursumuzun son tarifine geldi sıra.
Tarifimiz bildiğiniz kek sadece üzerine çikolatalı sos hazırladık ve görüntüsüyle ganaj pasta oldu.


Tadı da güzeldi ben beğendim.
Eğer bu tarifi uygulayarak aynı bu şekilde süsleyecekseniz keki biraz sütle ıslatmanızda fayda var.
Hatta biraz küçük bir kalıpta pişirerek arasına krema hazırlayabilir bir pasta yapabilirsiniz.

MALZEMESİ:

Kek İçin:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr. margarin veya tereyağ (eritilmiş soğutulmuş)
1 su bardağı ceviziçi
1 yemek kaşığı tarçın
1,5 - 2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Üzerine:

100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı krema
50 gr. beyaz çikolata
2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Şeker ve yumurta çırpılır.
Ilıyan margarin eklenir.
Kalan malzemelerde ilave edilip kek hamuru hazırlanır.
Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kalıba dökülür.
170C fırında pişirilir.

Krema ısıtılır,bitter çikolata içine atılıp altı kapatılır.
Karıştırılarak çikolata eritilir,soğuyan kekin üzerine dökülür.

Benmari usulü eritilen beyaz çikolata ve yağ kekin ortasından başlanarak üzerine dökülür ve kürdanla şekil verilir.

3 yorum:

  1. harika görünüyor. Süsleme aşamalarını görüntülemenize ayrıca teşekkürler. Ben de bu ebru desenli süslemelerin nasıl yapıldığını merak ediyordum.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü süper ilk fırsatta bu süslemeyi deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. SEDA süslemeyi ben de merak ediyordum böylece öğrenmiş oldum.Rica ederim canım.

    ESRA en kısa zamanda sende yemek üzere :)))

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...