Pages

12.12.2010

SULTAN REŞAD PİLAVI


MALZEMESİ:

2 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
tuz

KÖFTELİ SOS İÇİN:

200 gr. kıyma
1 kuru soğan
bayat ekmek içi
tuz,karabiber
2 domates
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

Pirinç tuzlu su ile ıslatılr.
İyice yıkanır,süzülür.
Tereyağda kavrulur,su ve tuzu eklenerek pişirilir.
Diğer tarafta kıyma,ekmek içi,soğan,tuz ve karabiber yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde yuvarlanır.
Çok az yağda kızartılır.
Salça ve domates rendesi eklener biraz pişirilir.
Demlenen pilav servis tabağına alınıp ortası havuz gibi açılır.
Köfteler ortaya dökülür ve servis yapılır.


4 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Bende her zaman yapacağım artık ben büşra:)

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyo kuzen.bunuda denicem kolaymış:)ellerinize sağlık.-HNDN-

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor köfte ve pilav en sevdiğim ikili:)

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık,çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...