Pages

27.12.2010

PASKALYA ÇÖREĞİ

Geçen hafta yani 4. haftamızda yaptığımız çöreğimiz.
Yayınlamaya ancak fırsatım buldum.

Mis kokulu ve çok da lezzetli oldu. Bayıla bayıla yedik, hafta sonu bi heves komşumla beraber yaptık.
Bizim yaptığımız da çok güzel oldu,eşlerimiz bile ilk görünce çok beğendiler.


bu kursta yapılan


bu da bizim evde yaptığımız 
en küçüğüne dikkat edin :)
Erva'cımın marifeti :)

Artık tarife geçelim mi ?

MALZEMESİ:

3 yumurta (1 sarı üzerine )
50 gr margarin (biz tereyağ kullandık)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yaş maya
2 yemek kaşığı mahlep
1 su bardağı ılık süt
1 fiske tuz
aldığı kadar un
üzerine fındık kırığı

YAPILIŞI:

Ilık sütte maya kabartılır.
Yoğurma kabına un elenir,ortası havuz gibi açılır.
Sütlü maya dökülür,margarin ve yumurtalar eklenir.
Pudra şekeri, mahlep ve tuz unun üzerine katılır.
Ortadan başlanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Üzeri örtülüp 15-20 dakika mayalandırılır.
Hamurdan küçük parçalar kopartılır.
Her parça kenarları ince ortası kalın şekilde rulo yapılır.


3 tanesinin uçları birleştirilir.
Saç örgüsü yapılır.
Yağlanmış tepside biraz daha mayalandırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp fındık kırığı serpilir.
170 ısılı fırında kızarana dek pişirilir.




1 yorum:

  1. harikasın.tariflerine bloguna bayıldım tarifleri uyguladıkça link vererek blogumda paylaşmama izin verirsin sanırım senin sitenin linkini vererek.banada beklerim yömek köşeme bende ismeke gittim ama senin kadar tarifleri bloguma geçiremedim helal olsun valla.özellikle şeker hamuru lazım bana bakalım inş bulurum blogunda

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...