Pages

6.12.2010

MEYVALI YAŞ PASTA

Yemek kursuna ilk başladığım gün tahtamızda bizden bir gün öncekilerin menüsü yazıyordu.Ve içinde pasta vardı.
Bizim menüde pasta olmayınca yoğun istek üzerine pasta yapmaya karar verdik.Eksik malzemeler hemen alındı.
Ve çok lezzetli bir pasta çıktı ortaya.
Bence sizde en kısa zamanda bu pastayı deneyin.


MALZEMESİ:

PANDİSPANYA:

6 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

PASTA ARA KREMASI:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 vanilya
limon kabuğu rendesi

ÜZERİNE:

1 paket krem şanti
mevsim meyvası

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaların ak ve sarıları ayrılır.
Aklar bir fiske tuz ile kar haline gelene dek çırpılır.
Şeker ve yumurta sarıları ayrı bir kapta iyice çırpılır.
Yavaşça birbirine karıştırılır.
Tahta bir kaşık  ile un ve nişasta yumurtalara yedirilir.
(Çok yavaş havalandırarak karıştırılır.Metal kaşık kullanmıyoruz)
Yağlanmış ve unlanmış çember bir kalıba dökülür.
170 ısılı fırında kapağı hiç açılmadan 30-35 dakika pişirilir.
Fırından alınıp soğutulur,ortadan ikiye kesilir.
Krema için,küçük bir tencerede süt,un,şeker ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılarak pişirilir.
Altı kapatılınca vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
Ortadan ikiye kesilmiş pandispanya şekerli sütle ıslatılır.
Ve ara kreması sürülür diğer kesik parçada üzerine kapatılır.
Üzerine krem şanti ile sürüp meyva dilimleriyle süslenir.
Bir kaç saat buzdolabında bekletilir.
  • kakaolu yapmak isterseniz pandispanya ya veya kremaya 1 ya da 1,5 yemek kaşığı kadar kakao ilave edebilirsiniz.
  • çoğunlukla nişasta, mısır nişastası kullanılır.




1 yorum:

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...