Pages

8.12.2010

ELBASAN TAVA


Geçen hafta yemek kursunda yaptığımız çok lezzetli bir et yemeği.
Bu güne kadar adını çok duymuştum ama yapmak veya tadmak bir türlü nasip olmamıştı.
En kısa zamanda yapacağım çok beğendim tadı da görüntüsü de  mükemmel.
Artık davetlerimde vazgeçilmez lezzetlerden biri olacak :))

MALZEMESİ:

1 kilo kemiksiz iri kuzu eti
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım kilo süzme yoğurt
1 su bardağı un
2 su bardağı su
2 yumurta sarısı
200 gr. kaşar peynir rendesi
tuz,karabiber


YAPILIŞI:

Soğan ince kıyılır,tereyağında kavrulur.
Etler ilave edilir.
Rengi dönünce altı kısılır
Yaklaşık 1 saatte pişirilir.
Küçük bir tencerede yoğurt,yumurta sarıları,un ve su iyice karıştırılır.
1-2 dakika pişirilir.
Tuz eklenir altı kapatılır.
Etler bir borcama alınır.
Yoğurtlu sos üzerine gezdirilir.
Kaşar rendesi serpilir.
200 ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirilip servis yapılır.

  • etlerin büyüklüğü ortalama el büyüklüğü kadardı.
  • et susuz kalırsa çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.eğer etler pişmiş ama sulu olursa da borcamda üzerine sosunu dökmeden suyunu çekene dek fırınlayın.
  • küçük porsiyonluk kaplarda da yapabilirsiniz.


    bu arada fotoğraf çekimleri kurs arkadaşlarımızdan çok tatlı ve çok şeker arkadaşımız Büşra'ya ait...

    3 yorum:

    1. Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

      Saygılarımla.

      YanıtlaSil
    2. sizin elbesan tava daha guzel kizarmis, daha cekici gorunuyor..ellerinize saglik. tariflerimiz cok da farkli degilmis

      YanıtlaSil
    3. Fuat Gencal çok teşekkür ederiz Fuat bey güzel yorumlarınız için.

      Sofra örtüsü evet çok çekiciydi çok da lezzetliydi ablam
      şimdi elbasan tavalarımızı yarıştırıyoruz benimkini seninkini... :))

      YanıtlaSil

    Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...