Pages

27.11.2010

HAVUÇLU TAVUK ÇORBA

Yemek kursumun ilk gününde yaptığımız güzel lezzetli ve besleyici bir çorba.

MALZEMESİ:

4 adet havuç
2 tavuk but
1 su bardağı tel şehriye
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber
1 limon suyu 
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Tavuk bol suda haşlanır.
Rendelenmiş havuç ve sıvıyağ  tencerede biraz kavrulur .
Tavuk suyu ve didiklenen et eklenir.
Kaynayınca tel şehriyesi eklenir.
Şehriye pişince 1 kasede çırpılan yumurta sarısı ve limon suyu çorbayla ılıştrılıp ilave edilir.
Bir iki taşım kaynatılır.
Tuz ve karabiberi eklenip altı kapatılır.
Arzuya göre kıyılmış maydanozla servis yapılır.



2 yorum:

  1. hasta çorbası da denebilir sanırım tam kışa girerken.

    YanıtlaSil
  2. evet aslında öyle de denebilir:))

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...