Pages

20.10.2010

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Çok pratik ve çok lezzetli bir kek tarifi.

Sevgili arkadaşımız Emine ablanın nefis keki.Bu sene başında gittiğimizde almıştım tarifini cep telefonuma kaydetmişim geçen aklıma geldi ve arkadaşlarıma yapayım dedim.

MALZEMESİ:

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un

Üzeri için:

1 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşana kadar çırpın.Unu ilave edip çırpmaya devam edin.

Küçük kek kalıbınızı margarin veya tereyağ ile yağlayıp üzerine hafif un serpin ve çırpılmış hamurumuzu kalıbımıza boşaltıp fırınlayalım.

1 yumurtayı,1 çay bardağı şekerle çırpalım içine hindistan cevizini ve tereyağını ekleyip bikaç dakika daha çırpalım.

Fırından çıkardığımız keki servis tabağına ters çevirelim ve üzerine yukarıdaki karışımı düzgünce sürelim.

Fırının sadece üst ızgarasını 190 veya 200 ısıya ayarlayarak kekimizi servis tabağıyla tekrar fırınlayalım.

Bir iki dakika üzeri kızarana kadar fırında tutalım.

Fırından çıkarıp servis yapalım.

Püf noktası:  üzerini kızartırken sakın fırının başından ayrılmayın,çünki çok çabuk kızarıyor.

12 yorum:

  1. Bende bu keki sıklıkla yaparım.Adı da 5 dakika keki.Hazır pastabanın üzerine sürülüyor.Ama ben keki senin gibi kendim yapıyorum.Çok nefis oluyorBen Büşra

    YanıtlaSil
  2. Waaaaw harika görünüyor canım, ilk bakışta lahmacuna benzettim üstünü :)) Ellerine sağlık.. Çok beceriklisin yaa..

    YanıtlaSil
  3. Ben bizzat tadına baktım çok lezzetli, ellerine sağlık Fatmacım, ayrıca çok da pratikmiş, hazır pastabanla nasıl olur acaba acil zamanlarda?

    YanıtlaSil
  4. Fattamcim, ayni bu sekilde ama bundan cok daha pratik hindistan cevizli pasta tarifi ogrendim...en kisa zaman da paylasicam... o da hazir pasta tabaniyla hazirlaniyor, uzerin icin bir sos daha yapiliyor.
    ellerine saglik kadescim..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,afiyetler olsun yakında bende tarifler paylaşan biri olucam sanırım:))
    yemek tarifleri bayaca ilgimi çeker oldu:)

    YanıtlaSil
  6. Esra,fatma abla da cevap verir ama pastabanın tek katına sürülerek yapılıyor.Ben öyle biliyorum.Ben Büşra

    YanıtlaSil
  7. Adsız Büşracım bu gün arkadaşlarla da konuştuk ve genel kanımız hazır pastabana güzel olmayacağı.Çünki pastabanı yumuşak oluyor fakat yaptığın için sen de bilirsin ki bu kek hafif kıtır oluyor.zaten yapması çok kolay 5 dakikanızı almıyor bu yüzden herkese hazır almak yerine yapmalarını tavsiye ederim.ayrıca yorumların için teşekkür ederim canım Allaha emanet ol...


    Dilekce ilahi Dilek güldürdün beni:)) lahmacuna benzettin demek:))aslında ben de fotoya baktığımda omlete benzetiyorum:)) asıl hamarat sensin arkadaşım o neydi öyle kuru dolmalar falan ama belli etmiyorsun.öpüyorum canım Allaha emanet ol...


    Esracım afiyet olsun canım bu gün konuştuk pastabanı yukarıya da yazdım o yüzden tekrar yazmıyayım..

    YanıtlaSil
  8. Sofra örtüsü aplam merakla bekliyorum tarifini,bi gün yapta yiyelim.afiyet olsun teşekkür ederim...


    Tuğba teşekkür ederim Tuğbacım en kısa zamanda senden de bekliyoruz yemek tariflerini.

    YanıtlaSil
  9. Bende kendim evde yapıyorum keki onun üzerine sürüyorum.Pastabanı hiç denemedim.Yemedim de:)Ben büşra

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık arkadaşım.ne güzel şeyler yapıyosun.

    YanıtlaSil
  11. uğur böceği,teşekkür ederim beğenmenize sevindim çok zor uğraştırıcı şeyleri yapmayı sevmediğim için böyle pratik şeyler yapıp buraya da onları ekliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Benim fırınım turbo ızgarası yok peki ben nasıl yapabilirim bu tarifinizi...Elif

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...