Pages

26.04.2010

TEREYAĞLI SODALI VE PEYNİRLİ BÖREK


MALZEMESİ:

5 adet yufka
500 gr beyaz peynir
1 yumurta
2 şişe soda
yarım paket tereyağ
ve biraz da sıvıyağ

YAPILIŞI:

Yağlanmış tepsiye 3 yufkayı aralarına tereyağ sürerek dizelim.
İç harcımızı yayalım.
Kalan yufkaları da yine teryağından sürerek harcın üzerini kapayalım.
Böreğimizi dilimleyip 2 şişe soda ve yumurtayı karıştırarak  böreğimizin üzerine dökelim.
bir gece buzdolabında bekletip fırına sürelim.
Fırından çıkar çıkmaz servis yapalım.

Benim tereyağım dedemin memleketten getirdiği halis köy tereyağıydı.
Çok lezzetli oldu herkes yufkayıda benim açtığımı zannetmiş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...