Pages

19.03.2010

PANCARLI KEK

Bu kekimizin kalpli kalıptaki hali


Bu da baton kalıptaki hali

Bu da ikisinin birleşmiş hali:)

Handan ablalar geleceği akşam çayın yanına yapmıştım.Ben tarifi Olcay ablamdan o da annesi Emine teyzeden o da Ebru Şallı dan almış.Ben tarifi biraz değiştirmek zorunda kaldım malzemelerimin olduğu kadar.Orijinal tarifi çok sağlıklı ve formuna dikkat edenler için uygun.Size şimdi orijinal tarifi veriyorum...


MALZEMELER:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı pancar(çiğ rendelenmiş)
1 su bardağı ceviziçi
1 çay bardağı fındık yağı
2 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

1.Yumurta ve şekeri çırpın.
2.Fındık yağını,ceviziçini ve pancarı karışıma ekleyip çırpmaya devam edin.
3.Unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve sonra pancarlı karışıma ilave edin.
4.Dilediğiniz kalıba döküp pişirin.

İşte  bu kadar kolay...

Gelelim benim değiştirdiğim malzemelere:

Ceviziçi kalmamış fındık içi kattım.
Kepekli un fazla kullanmadığım için evde yoktu normal un kullandım.
Fındık yağı yerine zeytinyağı ve mısıryağı karıştırdım.

Lezzeti çook mükemmel görüntüsünden bile daha güzel.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Gerçekten tadına inanamayacaksınız... 

4 yorum:

  1. cok güzel ya.o kaliplara baktimda baska kullanan kimse olmayincaki ben danismadan almam birseyi almadim. simdi nekadr güzel gözüktügünü gördüm. ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim..ben çok memnunum silikon kalıplardan herkese de tavsiye ederim daha kullanışlı oluyor.

    YanıtlaSil
  3. sunum çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...