Pages

30.03.2010

NOHUTLU BÖREK


Daha önce de taslak halinde hazırlamıştım sonra bi daha yapıp güzel bir fotoğraf çekerim diye yayınlamamıştım.Ama çekilen bütün fotolar bilgisayarın harddiski ile göçünce tekrar aynı fotoya kaldım.
Taa geçen sene kayınvalidemlerdeki akraba davetinde yapmıştım.Bu gün sevgili kuzenim ve kankam arayıp blogunda baktım tarifi yoktu eklememişsin o yüzden seni aradım deyince hadii ekleyeyim bari eski fotosuyla dedim.
Alın bakalım size nohutlu börek:))

MALZEMESİ:

1,5-2 su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
salça
sıvıyağ
5 yufka
tuz ve baharat

YAPILIŞI:

Nohutları ezilebilecek kıvama gelene kadar haşlayın.Tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp püre haline getirdiğiz nohutlarıda ilave edip güzelce kavurun.İçine tuzu ve hafif baharatları ekleyip altını kapatın.
Yufkaları açın içine  sıvıyağ ve su karışımını sürün ve karsılıklı iki kenarından katlayın.Katladığınız kenarlara da karışımınızdan sürün ve katlanmamış iki kenarıda içe katlayın(biraz karışık bir tarif oldu ama zarf şeklini vereceksiniz).su-sıvıyağ karışımından sürüp yufkanızı dörde bölün.Arasına nohutlu harcımızdan koyup 4 tarafınıda içe kapatalım.Diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım
Üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. çok değişik gözüküyor lezzeti getiremedim zihnime nohut ve yufka ..denemeli görmeli:)
    elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok lezzetli oluyor nohut gibi düşünmeyin sanki patatesli gibi görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. hmmmmmmmmmmmmmm:)nefisssssss:)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...