Pages

22.02.2010

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Size sıcağı sıcağına bir tarif.Şu anda biz çayın yanında yiyoruz.Sağolsun ismini vermek istemeyen çook sevdiğimiz bir ablamız getirdi hemen çay demledik yengemde un helvası getirmiş birazdan onu da ekleyeceğim...

MALZEMESİ:

  yarım lt süt
 1 yaş maya
 1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
5 çay kaşığı tuz
2 yumurta
aldığı kadar un.

İçi için:

1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
göz kararı ceviziçi

YAPILIŞI:

1.Bütün malzeme toparlanır yumuşak bir hamur elde edilir.Ve 12 parçaya bölünür.Tabak büyüklüğünde elle açılır.Yağ ile açılmış haşhaşbütün hamurların aralarına sürülür.4 tanesi üst üste konulur.En sonuncusunun üzerine haşhaş ve ceviz serpilir.16 eşit parçaya bölünür.Diğer hamurlar da aynı işlemden geçirilir.Ve şekilde görüldüğü gibi sarılır.Isıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...