Pages

17.01.2010

GÜZİDE YENGENİN MASASI

AYVA TATLISI


ISPANAKLI ÇÖREK




VİŞNELİ PASTA









KIYMALI VE CEVİZLİ BÖREK








PEYNİRLİ POĞAÇA







ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI





BROKOLİ VE KARNABAHAR SALATASI








Perşembe günü yakın arkadaşım dostum yanii ablam ile uzun zamandır tanıştırmak istediğim güzide yengeye davetliydik.Maaşallah her zaman ki gibi döktürmüştü yine.Salata olarak yine brokoli ve karnabaharı yoğurtlamıştı.Bir de aynı hamurla hem poğaça,pizza ve çörek yapmıştı tarifini en kısa zaman da alacağım ve buraya eklerim... Ayva tatlısını çok severim tarifi benim tarifim ile aynıymış.
1.Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve yayvan bir tencereye dizin.
2.Her yarıma 2 yemek kaşığı şeker koyup en kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renkleri kızarana kadar pişirin.
3.Altını kapatıp servis tabağına alarak üzerine kaymak vs. ile süsleyerek servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...