Pages

2.01.2013

PADİŞAH LOKUMU

Merhaba;
Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık, artık takvimler 2013 yılını gösteriyor.
Ne yalan söyleyeyim 2012 yılını hiç sevmemiştim, maddi manevi birçok sıkıntılar yaşadığımız bir yıldı. 
Umarım o günleri aramayız...

DSC_0058


Bu yıla tatlı başlangıç yapmak istedim, aslında biraz da kendimi sorumlu hissettim tarif yazmak için :)
İnstagram'da (benimdunyam05) daha çok paylaşım yapıyorum bu tatlı da onlardan biriydi, geçtiğimiz günlerde tarifi sorulunca üzerinden fazla geçmeden yazmak istedim.

Bu yıl da yine pasta kursuna gidiyorum, bu sefer sipariş çalışıyoruz, bir nevi atölye diyebiliriz yani.
Ayrıca teneffüslere poğaça-börek-tatlı yapıp satıyoruz.
Bu tatlıyı da ilk günlerde yapmıştık.

Ben daha önce ablamda yemiştim bu tatlıyı, çok beğenmiştim.
Ondan tarif alarak ben de denemiştim ancak tepsiden kaldırırken bayağı bir zorlanmış ve ablamı yardıma çağırmıştım. Sanırım şeklinin çok düzgün olmamasından ötürü fotoğrafını çekmemişim ya da çektim ama eski makinede kaldı diye düşünüyorum, hatırlayamıyorum. Çünkü üzerinden 2 yıl falan oldu :)

Uzun lafın kısası çok lezzetli hafif bir sütlü tatlı.


Padişah Lokumu

Malzemesi:

1 litre süt
2,5 çay bardağı un (büyük bardakla)
50 gr. kakao
2,5 çay bardağı şeker

Ara malzemesi:

1 poşet krem şanti
180 gr. süt

Yapılışı:

Bir tencereye unu, kakaoyu, şekeri ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim. 
Fırın tepsisini ıslatıp kremayı döküp üzerini düzeltelim.
Krem şantiyi sütle çırpalım, ılıyan kremanın üzerine dökelim.
Buzdolabında bir gece veya birkaç saat bekletelim.

Servise yakın önce ortadan (enlemesine) ikiye bölelim.
Sonra ince uzun dilimler yapalım.
Her dilimi rulo şeklinde sarıp bol hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.


DSC_0060


  • Kremayı kaynayınca ocaktan hemen indirmiyoruz, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  • Krem şantinin üzerine dilerseniz biraz toz fıstık serpiştirebilirsiniz, hoş bir görüntü olacaktır.