Pages

21.06.2012

KOLAY YOĞURT TATLISI


DSC_0003

Yeniden merhaba :)
Bu aralar blogumla çok fazla ilgilenemiyorum, sıcakların gelmesi ile birlikte  bir yaz rehaveti başladı.  Yalnız olmadığımı düşünüyorum bu konuda, kendimi ne kadar zorlasamda bir türlü elim değmiyor.
Bu gün birazda kendimi zorlayarak aldım kucağıma bilgisayarımı.
Ve sizlere çook pratik şipşak bir tatlı tarifiyle geldim. 

Bu tatlıyı yaklaşık 12-13 yıl önce çok sevdiğimiz bir aile dostumuzun kızından öğrenmiştik.
Siz de öyle misiniz  bilmiyorum ama eskiden defterlere yazdığımız tariflere kimden aldıysam onun adıyla yazardım.
Bu tarife ''Özlem ablanın tatlısı'' diye yazmışım :)
Bir ara o kadar çok yapardık ki, abim ve babam çayın yanında mutlaka birşeyler isterlerdi, o zaman bu tatlı kurtarıcımız olurdu.   Tabii ben her zaman olduğu gibi bu tatlıdan da bıkmıştım, hatta içinden birgün yumurta kokusu almam ise bu tatlıdan soğumama sebep olmuştu.
Uzun gerçekten uzun zaman sonra (yaklaşık 7 yıl gibi) geçtiğimiz aylarda yengem yaptığı zaman hatırladım, aa evet böyle bir tatlı yapardık bir zamanlar dedim.
Bir akşam geç saatte haber aldığım misafirlerim için ilk aklıma gelen bu pratik tatlıyı yeniden yapmak oldu. :)
Sonuç yine her zaman ki gibi nefisti, eşim bayıla bayıla yedi, bende üzerinden geçen yıllar sonunda özlediğimi farketmiştim.

DSC_0008

Yoğurt tatlısı (kolay)

MALZEMESİ:

3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 dolu kaşık yoğurt
4 kahve fincan un
kabartma tozu
vanilya

Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:

Yumurtayla şekeri, şeker eriyene kadar mikserde çırpın.
Yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kabartma yozu ve vanılyayı da ekleyip biraz daha çırpın.
Küçük yuvarlak borcamı yağlıyıp üzerine biraz un serpin ve  karışımı boşaltın.
170 derecede pişirin.

Şerbeti için bir kaba şekeri ve suyu alın, şeker içinde eriyene kadar karıştırın.
Tatlı fırından çıkınca şerbeti üzerine gezdirin.
Tatlımız şerbetini çekince üzerine hindistan cevizi veya isteğe göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

  • Dikkat! Şerbet kaynatılmayacak :)
  • Kahve fincanı dediğimiz türk kahvesi fincanı
  • Benim gibi yumurta sevmiyorsanız vanilyayı iki adet kullanabilirsiniz.


İşte bu kadar basit ve pratik, ama sonuç çok leziz.
Tatlı krizlerine anında çözüm :)

Şimdi bana müsade, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.
Bir de bu akşam suskunlar gecesi, hadi iyi seyirler :) 

6 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. biz hala ara sıra yapıyoruz...
    güzel olur çokda severim:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Yaa yavru ben senin bloguna bakmak istemiyorum..
    Hep canım birşeyler çektiğinde böylesine leziz şeyler paylaşmak zorundamısın sen:P
    Ayyyyyyy bende istiyorum amaaaaa hemde şimddiiiii:D

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.Hemen denemek istiyrum:)

    YanıtlaSil
  5. :)
    benim de böle bi defterim var.
    ayşe teyzenin lor tatlısı, halamın keki, gibi.
    :)
    severim bunu, evde deneyim bi ara.
    :)

    YanıtlaSil
  6. tatlıyı yaptım ama olmadı maalesef.zaten bu akdar az kek ölçüsüne bu kadar şerbet çok gelir diye düşünmüştüm.hem arttı hemde hamur oldu.diğerlerine kısmet artık...

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...