Pages

24.01.2012

BONİBONLU KURU MEYVALI PASTA


Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşa söz vermiştim bonibonlu pasta tarifini vereceğim diye, blogumun sessiz takipçilerinden kendisi, tabii ben o ara yoğunluğumdan dolayı bu pastayı yazmayı unuttum :( Şimdi kendisinden çook özür diliyorum ve farklı pandispanyalı, kuru meyvalı ve bonibon süslemeli pastamızı sonunda yazıyorum :)
Farklı pandispanya diyorum çünki pandispanyayı 3'e ayırıyorsunuz ve  aynı boy kalıplarda ayrı pişiriyorsunuz.
Biraz zahmetli oluyor tabi, ama bu pastaya da böyle karışık pandispanya yakışıyor.  Ne demek istediğimi sanırım anlamadınız o zaman ben susayım tarif konuşsun :)

Kuru Meyvalı Bonibonlu Pasta

Malzemesi:

Pandispanya Malzemesi:

10 yumurta
50 gr. katkı maddesi (ovaleks)
112 gr. su
100 gr. nişasta
30 gr. kabartma tozu
400 gr. un
400 gr. şeker
100 gr. toz fındık
100 gr. toz antep fıstığı
50 gr. hindistan cevizi
Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker

Ara Krema Malzemesi:

3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 yumurta 
3 su bardağı süt
75 gr. tereyağı
1 kase çırpılmış krem şanti

Krem şanti için:

300 gr. krem şanti 
450 gr. süt

Arasına:
kuru meyva ve damla çikolata

Üzerine:
bonibon ve rulo kat

Pandispanyanın Yapılışı:

Yumurta ve şeker mikserle 10 dakika çırpılır.
Su ve katkı maddesi karıştırılır, yumurtalara ilave edilir, 5 dakika çırpılır.
Un, nişasta, kabartma tozu elenir, karışıma eklenip, mikserle karıştırılır.
Hazırlanan karışım 3 eşit parçaya bölünür.
Biri toz fındıkla,  diğeri antep fıstıkla, sonuncusu hindistan cevizi ile karıştırılır.
Ayrı ayrı kalıplarda 180 derecede pişirilir.

Ara Krema Yaplışı:

Un, nişasta ve şeker karıştırılır.
Yumurtalar ilave edilir, yavaş yavaş sütü eklenir.
Ocakta koyulaşana kadar pişirilir.
Krema tamamen soğuduktan sonra tereyağı ve krem şanti ilave edilir.
Mikserle 7-8 dakika çırpılır.
Pastanın arasında kullanılır.


Soğuyan pandispanyalardan biri sütle ıslatılır, ara krema, krema torbası yardımıyla sıkılır, üzerine kuru meyvalar serpiştirilir, fıstıklı pandispanya üzerine kapatılıp sütle ıslatılır, krema sıkılır, meyvalar serpiştirilir.
En son kat yerleştirilir ve üzeri krem şantiyle kaplanır.


Üzeri yukarıda fotoğrafda gördüğünüz gibi veya dilediğinizce süslenir, 
yanlarına rulo katlar yapıştırılır kurdela ile bağlanır.




17 yorum:

  1. Mükemmel olmus ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlıkkkk diyorum görüntüsü bile kafi derecede iştah açıcı..Senin şu kestaneli pastadan yapmak istiyorum ilk fırsatta bakalım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. oğlum görmesin kesin benden ister bu pastayı.ellerinize sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. olay olay olay ....
    yanlız bir fırında mı üçüde pişiyor onu anlamadım.kek çökmüyor mu?

    YanıtlaSil
  5. Ya ama yaaa bu muhteşem kiii.. bu pasta sanki gördüğüm en lezzetli ve gözalıcı olanı gibi.. o denli beğendim yani, ama kendimin hiç böyle bir başyapıtı yapabileceğini gözüm kesmiyor, hele ki ayrı ayrı pişirilen pandispanyayı düşünürsek, beceriksiz Dilekce bunu ancak senin ellerinden yiyebilir.. Öpüyorum çooookk..

    YanıtlaSil
  6. YEMEK HEYECANI EMEL çok teşekkür ederiz :)
    sevgilerimle


    ZEYNEP farklı tadların birleşmesi görüntüsü gibi tadını da lezzetlendiriyor, teşekkür ederiz.
    Kestaneli pasta sevenler için güzel, ee o zaman sana da kolay gelsin :)
    Sevgilerimle.


    UMUTLU HAYAT görüntü tam da çocuklar için zaten,
    çok teşekkür ederiz. :)
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. NABRUT Esas soru Nabrut'tan gelir, hım çalıştığım yerden gelseydi bari :)
    Canım kursta yaptık biz bunu 2 fırın var orada, ikisi bir fırında, diğeri tek fırında pişti. üçü aynı fırında pişebilir mi bilemiyorum, beklerse söner mi emin değilim, en kısa zamanda hocaya sorup öğrenirim.
    Allaha emanet ol.
    Sevgilerimle.


    DİLEKCE şişşşttt çaktırma bende de yok bu kadar maharet, kim uğraşacak 3 ayrı pandispanya falan :) süslemeyi dilediğin pastanın üzerine yapabilirsin o kolay zaten, inşallah bir gün sana kendi ellerimle yaptığım pastamdan da ikram ederim :)
    ben de çok öptüm canım Allaha emanet ol.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. cicek bahcesini andiriyor adeta:Pellerine saglik muhtesem görünüyor,ayrica asama asama resimlemen süper olmus........

    YanıtlaSil
  9. sormamyi unuttum demin,dis yüzeyindeki kremsanti dalgali duruyorya,cizgi seklinde yeni,onu nasil yaptin?

    YanıtlaSil
  10. ZELİŞ teşekkür ederiz canım, yapacak arkadaşlara kolaylık olsun diye düşündüm.
    Dalgalı zemin için, pasta malzemeleri satılan yerlerde ''pasta tarakları'' oluyor onunla yapılıyor.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Mmmm ne kadar lezzetli ve şık görünüyor öyle. Bayıldım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. hey allam ben bu pastaya ölürüm. kuru meyveler ve bonibon. bonibonu kutu kutu atıyom ağzıma.
    :)
    bunu bi ara annemle yapayım ben. tek başıma yapınca 2 gün sürer. elim çok ağır da.
    :)

    YanıtlaSil
  13. ELİF çok teşekkür ederiz, görüntü ve lezzet müthişdi :)
    Sevgilerimle.


    DEEPTONE afiyet olsun :)
    Eee o zaman annene ve sana kolay gelsin diyelim, biraz zahmetli zaten tek başına yapması zor :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık yine döktürmüşsünüz
    maşaallah.Sevgiyle.. DİLEK

    YanıtlaSil
  15. ADSİZ DİLEK teşekkür ederiz hemşerim, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  16. Eşim buna bayılacak! Paylaşım için teşekkürler :)

    Sevgiler

    http://tasarimyagiyor.blogspot.co.at

    YanıtlaSil
  17. selam bende bu pastadan yapmak istiyorum yalnız ovaleks olmassa aynı dokuyu yakalayabilirmiyiz ovaleksin zararlı olduğunu duymuştum dün eminönüye gittiğimde nüansta 1 kg su 8lira idi şüpheli olduğunu duyunca vazgeçtim siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...