Pages

27.11.2011

VİŞNELİ CHEESECAKE

Bu güne kadar bildiklerinizi unutun, size nefis bir cheesecake tarifi veriyorum.
Deneyin asla pişman olmayacaksınız.
Biz pasta kursumuzda yaptık mımmmmmm öyle lezzetliydi ki, parmaklarımızı yedik neredeyse.
Kurs kalabalık, çeşit bol, ama kalıp küçük olduğu için çok ince dilimler düşüyor payımıza, maalesef tadına doyamadım o yüzden.




Nasıl ama nefis görünüyor değil mi? 

MALZEMESİ:

Hamur malzemesi:

3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ (yumuşak)
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üst malzemesi:

400 gr. labne 
1 kutu krema
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 vanilya
4 yumurta

Vişne sosu:

2 su bardağı vişne
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

Hamurun yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurulur.
Yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayılır.
Üzeri iyice bastırılır.

Üst malzemesin yapılışı:

Yumurtanın akları ve sarıları ayrılır.
Aklar sert beyaz köpük olana dek mikserle çırpılır.
Yavaş yavaş şeker ilave edilir.
Yumurta sarıları ilave edilir.
Krema ve labne ilave edilir.
Un ve vanilyası da eklenip biraz çırpılır.
Hamurun üzerine boşaltılır.
170 dereceli fırında pişirilir.


Vişne sosunun yapılışı:

Vişneler ve şeker tencerede iyice kaynatılır.
Sonra blenderdan geçirilir.
Nişasta su ile ezilir.
Vişnelere ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Fırından çıkan soğumuş ve kalıp içindeki cheesecake in üzerine dökülür.
1 gün buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.


  • Cheesecake yaparken çatlamaması için ısıya dayanaklı bir kaba su koyarak beraber fırınlanır.

27 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Gecenin bu saatinde canım çekti:)

    YanıtlaSil
  2. oh oh ne guzel gorunuyor valla canim çekti :)

    YanıtlaSil
  3. nefissss görünüyor yaaa, vişneli şeyleri çok seviyorum, yapmalıyım ama vişnem yok, yazdan derin dondurucuya koymayı unuttum :(( eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. nefis gözüküyor,denemeli :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel gözüküyor canım çekti.Ellerinize sağlık.SSormak istediğim bir şey var.Hamur malzemesiyle üst malzemesi aynı anda mı pişiyor.Ben pergel acisi

    YanıtlaSil
  6. o arkada görünen kakaolu şeyler ne :))

    YanıtlaSil
  7. ADSIZ teşekkür ederim, bu saatte bunu yazıp aslında kötülük yapmış olmuş kusuruma bakmayın :)


    FRANSALI GELİN teşekkür ederim canım, tadı da çok nefisti mımmmm olsa da yesem :)


    DİLEK'CE varya çok lezizdi reklamlarda ki gibi yok böyle bir lezzet :)) :)) maalesef ben de koyamadım donduruya vişne, yapmak istiyorum ama vişne almak lazım.sağol canım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. NEVAL deneyin asla pişman olmayacaksınız :)


    PERGEL AÇISI teşekkür ederim canım, evet hamurun üzerine üst malzemesi boşaltılıp fırınlanıyor.


    NABRUT bir tarafta krokanlı pasta diğer tarafta truff var :)

    YanıtlaSil
  9. oy oy oy onların tariflerini de istiyoruzzzzz

    YanıtlaSil
  10. Bayılırım ben buna ellerine sağlık canım harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  11. NABRUT inşallah canım :)


    İKİZ ANNESİ benim de her gördüğümde ağzımın suları akıyor :)) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli gözüküyor abla ellerine sağlık.Benim normalde yaptığımdan çok daha farklı bir tarif.En kısa zamanda deneyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim canım benim, bunu taddıktan sonra artık bisküvi ile yapılan klasik cheesecake leri beğenmeyeceksin :)

    YanıtlaSil
  14. Ben cheesecakein her türlüsüne bayılan bir insan olarak ve şu anda fena diyette olan biri olarak buradan sesleniyorumm amaa olmaz kiiiiiii!!!!

    YanıtlaSil
  15. Hem de nasıl nefis :))
    Ben de yeni tanıştım cheesecake ile, hakilaten çok nefis bir tat.
    Bir öncekini unutup bu tarifi denemek için not ettim bile :)
    Ellerine sağlık canım..
    Mutlu an'lar diliyorum..

    YanıtlaSil
  16. ELİF'İN DEFTERİNDEN ahhh çok özür dilerim çok kötüyüm değil mi, asın beni hakim bey suçluyum :)


    ZEL senin elinden çok daha lezzetli olacaktır canım bundan % 100 eminim. en kısa zamanda blogunda muhteşem fotoğrafların eşliğinde görmek için sabırsızlanıyorum. Teşekkür ederim canım...
    En derin sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor .. sitenizi ve tariflerinizi çok beğendim :)) cheesecake çok seven biri olarak ilk fırsatta denemek istiyorum ama ben tarifte kremanın nerede kullanıldığını göremedim .. yazarsanız çok sevinirim :))

    YanıtlaSil
  18. ELFİN çok teşekkür ederim benim dünyama hoşgeldiniz.
    Kusura bakmayın, tarifi yazarken ve sonrasında da o kadar incelememe rağmen farketmemişim. Siz yazınca farkettim tariften bir satır atlamışım hemen düzelttim, uyarınız için teşekkür ederim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  19. rica ederim ne demek, aslında ben teşekkür ederim size arayı açmadan hemen cevap yazdığınız için :) hemen deneyeceğim :) nice senelere...

    YanıtlaSil
  20. slm fatma:)
    bu tarifinibir ay once denedim ve cok begendim
    ama krema kismi cok fazla geldi ayirmak zorunda kaldim
    acaba kalip mi kucuk geldi.
    sizin kalib kac cm likti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok afedersiniz yorumunuz gözümden kaçmış, kusuruma bakmayım.
      Bizim kullandığımız kalıp 28 cm'likti.

      Sil
  21. est.
    tesekkur ederim fatma

    YanıtlaSil
  22. merhaba ben bu keki yapmak istiyorum bi kaç sorum olucak 3 yk un demişsiniz tepelememi olcak 2. kek fırında ne kadar pişicek içi yumuşakmı kalıyor üstü krema gibi görünüyor tadıda öylemi daha önce yapıp yemedğim için soruyorum şimdiden teşekkürler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      1. Un çok tepeleme olmayacak,
      2. Üzeri kızarana kadar pişecek,
      3. Altı kek üzeri krema olduğu için yumuşacık oluyor, ikisi beraber fırında pişiyor.
      İlk yapıyorsanız püf noktalarına mutlaka dikkat edin, mesela kalıbın altını folyo ile sarıp içi su dolu fırın tepsisine oturtun, o şekilde fırınlayın, aksi takdirde üzeri hep çatlayabilir.
      En güzel ve en lezzetli cheesecake diyebilirim bu tarif için, yaptıktan sonra mutlaka yorumunuzu bekliyorum. Şimdiden kolay gelsin.
      Sevgilerimle.

      Sil
  23. keki yaptım ilk defa yiyorum güzel oldu üzerine vişne sosu olmadığı için süt reçelini sürdüm ikisi bir araya gelince çok güzel oldu yazın birde bunun vişne sosundan yapıcam bakalım o nasıl olucak tarif için çok teşekkür ederim sizi izlemeye devam kendinize iyi bakın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, üzerine hayal gücünüzü kullanarak istediğiniz sosu kullanabilirsiniz, çikolatalı, vişneli, frambuazlı, limonlu vb. hepside çok lezzetli oluyor.
      Ben teşekkür ederim, her zaman beklerim.
      Sevgilerimle.

      Sil
  24. Afiyett olsun bende kisa zamanda denicem :) Bu arada blogunuzu yeni kesfettim ve bayildim! Artik takipcinizim :)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...