Pages

25.09.2011

YEĞENİMİN İLK YAŞ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

Uzun bir aradan sonra (yaklaşık 3 haftalık) hepinize sımsıcak merhaba :)
Buralardaydım ama içimden hiç yazmak gelmedi, bloga girdikçe içim daralıyordu, şablonu değiştirmek istiyordum ama bir türlü beni yansıtacak içime sinecek bir şey bulamamıştım. Aslında buldum ama onlarda paralı olduğu için almak istemedim. En sonunda uzun araştırmalarımdan sonra bu şablonda karar kıldım, kafamın karışmaması için bunu beğenince daha fazla bakmadım.Pek uyumlu olmadı aslında ama şimdilik idare edeceğiz:)
Hadi bakalım hep beraber güle güle kullanalım :)
Ramazan-ı şerife ait bir sürü post vardı yayımlanmayı bekleyen ama hepsini bir kalemde silip geçen perşembeye geçmek istiyorum...

Perşembe günü abimin kızı küçük prensesimize ilk yaş doğum günü partisi yaptık.
Bayramda anneanne (Cemile teyzeyle) beraber planlar yapmıştık, annemlerin evi daha büyük olduğu için annemde toplanalım diye düşündük. Organizasyon Cemile teyze ve bana aitti menüyü beraber oluşturduk, süsler hazırladık.
Prensesimizin kıyafeti lila olacağı için renkleri de ona göre ayarladık.Mor-lila-pembe ağırlıklı olarak kullandık.
Birkaç gün öncesinden anneme gidip hazırlıklara orada devam ettim.Gitmeden şeker hamurlu kurabiyeler hazırladım gelen misafirlerimize hatıra olsun diye.
Şimdi ben sözü kısa keseceğim ve fotografları konuşturacağım :)
Hadi bakalım hazır mısınız?
Başlıyoruz :)


önce 1 yaş balonlarımız


ya 1 yaş balonları bulmak ne kadar zormuş, annem Bakırköy'de bulamadı, ben Erenköy Ethem Efendi'de parti paketine baktım orada her zaman oluyordu ama maalesef ben gitmeden birkaç saat önce satılmış hepsi ve ellerinde kalmamış,



sonra Bağdat cad. Nezih'e baktık, D&R'a baktık, birkaç kırtasiyeye baktık yok,
Eve dönerken eşim dvd almak için İnönü caddesine uğradı, ben de oradaki Panel kırtasiyede buldum sonunda saat gece 11 gibi :)


Balonlar hariç diğer bütün süsler kuzucuğum Erva'mın doğum gününden kalmaydı.


Bu kalpli süsü bizim kızlar bana hazırladıkları sürpriz doğum gününde de kullanmışlardı :)


annemin çiçeğinin sopası bile çıkmış :)

Fotoğrafları biraz kesip biçmek zorunda kaldım her yerden bir kafa çıkıyordu :)


biraz da masa süslerimizden, masayı balkona çıkarttık salonda rahat olabilmek için, 



masa süslemesi Cemile tayzeye ait



daha rahat bir servis olması için açık büfe hazırladık ve herkes istediğinden istediği kadar aldı,


bereketli kızımız maşallah, çeşit tahminimizden daha bol oldu.


farklı açılardan masamızın fotoğrafları


neler hazırlamışız isim isim sayarsak,

peynirli börek (Nazmiye yengemden)
mercimekli börek (Aynur yengemden)
zeytinli poğaça (benden)
çörekotlu kurabiye (Cemile teyzeden)
çiğ köfte (Cemile teyzeden)
makarna salatası (benden)
zeytinyağlı yaprak sarması (annem ve Emine teyzeden)
zeytinyağlı havuç salatası ( Sema'dan)
tahinli kuru baklava (tarif benden yapması Cemile teyzeden)


pembe kremalı limonlu muffin (benden)
irmik helvası (cemile teyzeden)
çikolata soslu frigo (Ayşegül'den)
patates salatası (Cemile teyzeden)




masamızın toplu görünüşü


Lezzet ağustos sayısından zeytinli poğaça





makarna salatası


pembe kremalı limonlu muffin


çiğ köfte


muhteşem bir lezzet çörekotlu kurabiye


çikolata soslu frigo iki ayrı frigo tarifi var blogta ikisinin de linkini verdim 


 1 yaş pastamız  onunda çiçekleri lila ve pembe :)


bunlarda benim evde yaptığım şeker hamurlu kurabiyelerim


elimdeki imkanlarla ancak bu kadar çıkarabildim, bir arkadaşımın arkadaşı malzeme verecekti son ana kadar oyaladı son gün ise aaa unuttum dedi, iyi ki ona güvenerek bütün malzemeyi almamazlık yapmamışım.



iki ayrı çeşit olarak lila ve mor tonlarında hazırladım


bu benim evde makyaj sandığına koyup deneme çekimlerimdi,
misafirlerimiz için annemde beyaz organze tüllerle kaplı bir sepette ikram ettik ayrıca günün anlam ve önemini belirten teşekkür niteliğinde bir kağıtta hazırlamıştım ancak onları çekmeyi unutmuşum:(

Maalesef fotografların boyutları şablona sığmadığı için küçülüyorlar üzerlerine tıklayıp orijinal boyutlarında görebilirsiniz.
Kurabiyelerin fotoları cep telefonuyla olduğu için diğer fotolar kadar net değil:(

evet şimdilik bu kadar, bol fotolu bir post oldu, maşallah demeyi unutmayın.
Bizim çok içimize sinen bir organizasyon oldu, çok eğlendik tüm yorgunluğumuza rağmen çok keyifli bir gün geçirdik.


Bu arada daha önce bir anket hazırlamıştım ama şablonu değiştirince kayboldu, şimdi yeni bir anket daha açtım yukarıda oylamanızı istiyorum.

Bir de şablonumla alakalı yorumlarınızı da merak ediyorum.





4.09.2011

2011 İFTARLARINDAN, ANNEMDE BALKON SEFASI

Bu yıl;  nasıl oruç tutacağız, nasıl davet vereceğiz, sıcaklarda bunaltacak vs. vs. derken gayet rahat bir şekilde Ramazan-ı şerifi geçirmiş bulunuyoruz. Bana bu Ramazan hızla gelip geçmiş gibi geldi, Rabbim o kadar kolaylıklar verdi ki bu yıl fazla davet al(a)mayacağım diye düşünüyordum ki, çok şükür düşündüğümden fazla iftar vermek nasip oldu, hatta yetiştiremedim diyebilirim, 29 ramazan yetmedi bu yıl. Gidemeğimiz, çağıramadıklarımız kaldı hep, onlarla da inşallah Şevval oruçlarında buluşuruz.
Son 10 gün içinde üst üste iki davet verdim ve ancak o zaman yemek pişirdim, diğer günlerde hep birilerinde iftardaydık. Hayatımda geçirdiğim en güzel ramazanlardan birini geçirdik, dolu dolu...
Ama iş buraya bloga yeni yazı eklemek davetleri tarifleri vermek olunca düşündüğümü yapamadım, oysa ki her günümüz gibi dolu dolu yazacaktım fakat bir kaç davetle kaldım.Yengemler ve sıkı takipcilerimden azar işittim yine de içimden yazmak gelmedi.Nedenini gerçekten bilmiyorum kumanda panelini açıyordum birşey yazmadan kapatıyordum, iftarla alakalı postları ramazan bitmeden yazmak istiyordum ama olmadı bir kez daha yapamadım. Hoş sadece yazma isteğimin gitmesi burayla da kalmadı, facebokta ramazan başında arkadaşlarla her gün ne yemek yapacağımızı akşam menülerimizi paylaşıyorduk bir süre bunlarda devam etti, sonra orayada yazmak paylaşmak içimden gelmez oldu.
Bu Ramazan belkide lokmalar boğazımıza dizildi kaldı, onca şehitimiz varken,insanlar canlarıyla uğraşırken, menü yazmak çok boş geldi.
Şimdi kaldığımız yerden devam etmek istiyorum, evet hiç birşey değişmedi, yine şehitlerimiz var,yine içimiz yanıyor ama artık bir yerlerden devam etmemiz gerekiyor...
 En son iftar davetlerinde Cemile teyzedeki iftarda kalmıştık.Daha ilk haftaydı yani anlayın ne kadar geriden yazdığımı. Cemile teyze ilk cumartesi iftara çağırmıştı, biz de gitmişken annemlerde kaldık ve ilk pazarı annemlerde ailecek geçirdik.Sahura dair bir  fotograf yok, masaya oturup yemeye başladıktan sonra aklıma geldi çekmek ama iş işden geçmişti.


Annemlerin balkonun tam altında süs havuzu, sol tarafta ise deniz manzarası var.
Hafif rüzgarlı çok güzel bir akşamda ailece yani çekirdek aile (abimler bir arkadaşlarına davetlilermiş gelemediler) anne-baba-kız-damat olarak iftarımızı yaptık.

Annemin menüsünde:

Tarhana çorbası (yoğun istek üzerine :)
Z.yağlı biber dolması
Z.yağlı taze fasulye
Yoğurtlu kabak salatası
Biber kızartması
Karışık salata
Karnıyarık
Pilav

vardı. Tatlıyı hatırlayamıyorum bir türlü:( Aslında unuttuğum birşeyler daha var ama aklıma gelmiyor ne oldukları, uzun zaman geçmiş üzerinden ve notta almamışım.
Üzgünüm annecim :(
Tarhana çorbası yoğun istek çünki annecim her sene kandi yapardı tarhanayı, biz de kışın bol bol tüketirdik evimizden asla eksik olmazdı bu muhteşem lezzet. Ancak annem iki senedir tarhana yapmıyor ve biz maalesef hasret kaldık tarhanaya. Evdekileri bitirdim çok sevdiğim bir ablam vermişti kendi yaptıkları tarhanadan onuda bitirdim.Hazır satılan tarhana almıyorum eve güvendiğim bir yer yok alacak.
O sebeble anneme gittiğimizde biraz tarhanası varmış onu pişirdik sonrada afiyetle içtik :)

Keyifli mutlu bir iftar geçirdikten sonra geceyarısı evimizin yolunu tuttuk...