Pages

9.06.2011

OSMANLI SARAY HELVASI


Yemek kursunun son haftasında yapılan lezzetli ve çok pratik üstelikte sert gibi görünüp ağzınıza aldığınızda hemen dağılan ama tadı damağınızda kalan bir muhteşem bir helva.

Anneciğimde yapardı buna benzer bir helvayı, (pudra şekeri yerine şeker kullanırdı) parmaklarımızı yerdik.
Epey uzun zaman olmuştu yemeyeli.
Hani bazı lezzetler vardır ya annelere has benim için de bu helva annemi hatırlatıyor.
O gün de tüm mutfağı saran un kokusunda yine annem aklıma geldi...
Hey gidi günler hey...



MALZEMESİ:

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. tereyağ

YAPILIŞI:

Un tencereye alınır, kokusu çıkana kadar kavrulur.
Sonra tel elekten geçirilir.
Erimiş ılımış tereyağ ve pudra şekeri eklenir.
10-15 dakika elle yoğurulur.
Kare küçük borcama elle bastırılır.
Şekilli kesilir, üzeri bademlerle süslenir.
Buzdolabında birkaç saat soğutulup servis yapılır.

  • mutlaka dolaba koymadan kesmek gerekiyor, aksi takdirde soğuduğunda kırılıp parçalanıyor.


8 yorum:

  1. Bu helvayı bende yapıyorum canım normal un helvasından daha çok hoşum agidiyor...

    YanıtlaSil
  2. un helvasından çok daha hafif oluyor şerbetli olmadığı için, ve de çook lezzetli. yarın yapsam mı acaba ...

    YanıtlaSil
  3. aaaa kolaymış bende hep fabrikada yapılır gibi bir his uyandırıyordu:)) deneyim o zaman çok teşekkür ederim paylaşımın için
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hep denemek istemişimdir..senin postunla gaza geldim.acaba miktarı azaltıp denesem aynı tadı yakalarmıyım

    YanıtlaSil
  5. SEZOBİGO kolay aslında, sadece başta unu biraz kavurmak gerekiyor, yakmadan sadece kokusu çıkıp rengi hafif dönene kadar bütün iş o kadar zaten, hadi kolay gelsin sana o zaman :)

    DERYA'NIN KUZULARI miktar zaten küçük kare borcama göre, daha küçük bir kalıbınız varsa o zaman azaltabilirsiniz, ama bence gerek yok,sizede şimdiden kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  6. Un helvası müptelası biri olarak bunuda çok seveceğime eminim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. tesekkür ederim canım ben de eminim seveceğinize çok lezzetli oluyor çünkü.

    YanıtlaSil
  8. bende yapayım bakalım ımmm:)
    yapınca yazarım yine :)

    YanıtlaSil

Zahmet edip yazımı okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim... Adsız olarak yorum yaparken de isminizi yazarsanız memnun olurum...